mieso na dziko

mieso na dziko

Czy pragniesz zaskoczyć swoich gości niebanalnym daniem, które zaspokoi nawet najbardziej wyrafinowane kubki smakowe? Wypróbuj przepis na mięso na dziko – wyjątkową i aromatyczną propozycję dla prawdziwych smakoszy. Bazujemy tutaj na pysznym mięsie wołowym, które dzięki swojemu bogatemu smakowi idealnie nadaje się do tego rodzaju potraw. W połączeniu z charakterystycznymi dla pieczeni na dziko dodatkami, tworzy wykwintne danie, które zaspokoi nawet najbardziej wybredne podniebienia. Mięso na dziko to prawdziwa uczta dla miłośników wołowiny na dziko i pieczeni na dziko.

Składniki:

  • okolo 50 dag miesa wolowego
  • ocet
  • ziele angielskie
  • 3 liście laurowe
  • jogurt naturalny mały
  • makaron penne około pół paczki
  • kostka rosołowa

Mięso na dziko – jak zrobić?

  1. Mięso wołowe pokroić na większe kawałki, przełożyć do garnka, zalać wodą i octem (ilość octu i wody zależy od nas), dodać liście laurowe, ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotować około godziny, ostudzić i wstawić do lodówki (nawet na 2 dni).
  2. Następnie jeszcze raz gotować do miękkości, zaprawić mąką i jogurtem. Podawać z makaronem.

Słowa kluczowe: wołowina na dziko przepisy, pieczeń na dziko

Mięso na dziko – dodatkowe informacje

Zamiast jogurtu naturalnego można użyć śmietany gęstej. Makaronem najlepszym do tego dania jest penne. Potrawę można zrobić i zjeść w tym samym dniu, ale zawsze warto przygotować ją na drugi bądź trzeci dzień.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Mięso słoikowe na podróż
Następny przepis: Mięso w słoikach

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode