Mielone z mortadeli z cebulką i czosnkiem
Prezentujemy przepis na niezwykle smakowite mielone z mortadeli, cebulką i czosnkiem. To znakomita alternatywa dla tradycyjnych kotletów mielonych, które zaskoczy swym oryginalnym smakiem zarówno domowników, jak i gości. Jeżeli jesteś fanem nowych smaków i szukasz odświeżenia swojego menu, ten przepis jest dla Ciebie. Mortadela dodaje mielonemu niepowtarzalnego aromatu, a połączenie cebuli i czosnku wyostrza smak. Przepis ten jest doskonałym rozwiązaniem na obiad lub kolację. Mielone z mortadelą z cebulką i czosnkiem – to danie, które z pewnością zasługuje na miejsce w twoim repertuarze kulinarnym.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 40 dekagramów mortadeli
- 2 jaja
- 1 kajzerka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- bułka tarta
Mielone z mortadeli z cebulką i czosnkiem – jak zrobić?
- Mortadelę i cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek na drobnych.
- Bułkę namoczyć. Odcisnąć.
- Wszystkie składniki wymieszać dokładnie, doprawić solą i pieprzem.
- Nabierać łyżką masę, formować kotleciki, delikatnie spłaszczać, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu strona na złoto.
Mielone z mortadeli z cebulką i czosnkiem – dodatkowe informacje
Zamiast bułki można dodać namoczony chleb.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Mielone w otrębach
Następny przepis: Mielone z ogórkiem konserwowym