Mielone z mortadeli z cebulką i czosnkiem

Mielone z mortadeli z cebulką i czosnkiem

Prezentujemy przepis na niezwykle smakowite mielone z mortadeli, cebulką i czosnkiem. To znakomita alternatywa dla tradycyjnych kotletów mielonych, które zaskoczy swym oryginalnym smakiem zarówno domowników, jak i gości. Jeżeli jesteś fanem nowych smaków i szukasz odświeżenia swojego menu, ten przepis jest dla Ciebie. Mortadela dodaje mielonemu niepowtarzalnego aromatu, a połączenie cebuli i czosnku wyostrza smak. Przepis ten jest doskonałym rozwiązaniem na obiad lub kolację. Mielone z mortadelą z cebulką i czosnkiem – to danie, które z pewnością zasługuje na miejsce w twoim repertuarze kulinarnym.

Składniki:

  • 40 dekagramów mortadeli
  • 2 jaja
  • 1 kajzerka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta

Mielone z mortadeli z cebulką i czosnkiem – jak zrobić?

  1. Mortadelę i cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek na drobnych.
  2. Bułkę namoczyć. Odcisnąć.
  3. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie, doprawić solą i pieprzem.
  4. Nabierać łyżką masę, formować kotleciki, delikatnie spłaszczać, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu strona na złoto.

Mielone z mortadeli z cebulką i czosnkiem – dodatkowe informacje

Zamiast bułki można dodać namoczony chleb.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Mielone w otrębach
Następny przepis: Mielone z ogórkiem konserwowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode