Mielone na patyku z grilla

Mielone na patyku z grilla

Zapraszamy do odkrycia niezwykłego przepisu na mielone na patyku z grilla. Inspirujące danie, które jest plusem każdego pikniku czy spotkania z przyjaciółmi na podwórku. Mielone na patyku z grilla to niepowtarzalne połączenie smaku tradycyjnych kotletów mielonych z niezapomnianą nutą aromatu, jaki nadaje potrawie grill. Te niezwykłe kotlety na grilla, to doskonała odmiana od typowych kiełbasek czy steków. Kotlety mielone z grilla mają bardzo wyrazisty smak i są niezwykle soczyste. Gdy tylko spróbujesz tych kotlecików mielonych z grilla, z pewnością dołączą one do Twojego stałego repertuaru grillowego, rozczarowanie smaku bowiem jest wykluczone.

Składniki:

  • Na 10 sztuk:
  • 500 g mięsa wołowo-wieprzowego
  • sól, pieprz, papryka słodka, kardamon, papryka ostra,imbir, kolendra
  • 10 patyczków szaszłykowych
  • sos barbecue: 3 łyżki keczupu, łyżka octu balsamicznego, łyżeczka oliwy z oliwek, łyżeczka miodu, łyżeczka sezamu, łyżka papryki czerwonej, łyżeczka chilli

Kotlety mielone na patyku z grilla – jak zrobić?

  1. Mięso wymieszać z przyprawami, i oblepiać nim patyczki zwilżone wcześniej wodą lub oliwą. Smażyć bez tłuszczu (tłuszcz wytapia się z mięsa w wystarczającej ilości), na złoty kolor ze wszystkich stron. Wszystkie składniki na sos wymieszać i polać pod koniec grillowania mielone na patyku.

Mielone na patyku z grilla – dodatkowe informacje

Bez jajek, mąki, cebuli, czosnku, które powodują,że mięso jest ciężkie, a tak mamy aromatyczne, słodko-pikantne szaszłyczki mielone.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Mielone kotleciki drobiowe
Następny przepis: Mielone w otrębach

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode