Marynowany schab

Marynowany schab

Schab to klasycznym element wielu kulinarnych propozycji. Oferujemy tutaj nieco odmiennego spojrzenia na ten znany składnik – Marynowany Schab. To danie, które po odpowiednim przygotowaniu, wydobywa najlepsze smaki zarówno z mięsa, jak i z zastosowanych przypraw. Kluczowym elementem jest tu marynowanie, które dodaje głębi aromatu oraz zdecydowanie podnosi walory smakowe. Nasz przepis pokaże Ci, jak krok po kroku przygotować marynatę i jak odpowiednio ją zastosować. Dowiesz się również, jak długo powinien trwać proces marynowania, aby wynik był zawsze idealny. Gotowi na nieodłączne doznanie smaków? Spróbuj naszego Marynowanego Schabu.

Składniki:

  • 1 kg schabu
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • Marynata
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 1/2 łyżeczki chilli
  • 2 łyżki oliwy

Marynowany schab – jak zrobić?

  1. Składniki marynaty wymieszać
  2. Z mięsa usunąć błony i natrzeć marynatą
  3. Cebulę pokroić w plastry i obłożyć nimi mięso
  4. Mięso przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na min 2h
  5. Schab podsmażyć na maśle
  6. Przełożyć mięso do rękawa do pieczenia. Piec 40 min. Po tym czasie rozciąć rękaw i dopiekać jeszcze 15-20 min do zrumienienia.

Słowa kluczowe: jak marynować schab przed pieczeniem, marynowanie schabu przed pieczeniem, marynowanie schabu do pieczenia, jak marynować schab do pieczenia, jak marynować schab, schab marynowany

Marynowany schab – dodatkowe informacje

Świetnie smakuje z sosem chrzanowym czy ćwikłą.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Marynowany łosoś z chili i pomarańczą
Następny przepis: Marynowany śledź po szwedzku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode