Marynowane i panierowane filety z piersi kurczaka

Marynowane i panierowane filety z piersi kurczaka

Przygotowanie niespotykanie miękkiego i soczystego mięsa z kurczaka może być rzeczywiście wyzwaniem, ale za pomocą właściwego marynatu, można uzyskać idealny smak. Nasz przepis na marynowane i panierowane filety z piersi kurczaka pokazuje, jak odpowiednio przygotować i podać tę popularną potrawę. Po ugotowaniu, te filety z kurczaka są złote, chrupiące na zewnątrz i cudownie miękkie w środku. Marynatę można dostosować do własnych upodobań, ale kluczowe jest, aby oczyścić mięso z kurczaka i odpowiednio je zamarynować. Piersi z kurczaka smakują najlepiej, gdy są marynowane w mieszance przypraw przez kilka godzin przed smażeniem.

Składniki:

  • – pojedynczy filet z piersi kurczaka
  • – marynata na grilla w płynie
  • – jajko
  • – bułka tarta
  • – olej do smażenia

Marynowane i panierowane filety z piersi kurczaka – jak zrobić?

  1. Mięso oczyścić, podzielić na filety. Natrzeć płynną marynatą, odstawić do lodówki na minimum pół godziny.
  2. W miseczce rozbić jajko, rozmieszać. Zanurzać filety, następnie panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony.

Słowa kluczowe: w czym marynować pierś z kurczaka, jak zamarynować filet z kurczaka, w czym marynować kurczaka, jak zamarynować pierś z kurczaka

Porady – dodatkowe informacje

do jajka według uznania można dodać pieprz lub sól


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Marynowane grzybki leśne
Następny przepis: Marynowane opieńki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode