Makaron ze szpinakiem

Makaron ze szpinakiem

Makaron ze szpinakiem to proste, ale łakoci smakoszy danie, które możesz przygotować na obiad. Jest to połączenie delikatności makaronu spaghetti z wyrazistym smakiem szpinaku, delikatnie smażonego z czosnkiem. Szpinak mrożony doskonale komponuje się z tym przepisem, daje on finalnemu daniu intensywny smak i kolor. Dodatek seru nada całości kremowości i zbalansuje smaki. Tę potrawę można doprawić według własnych upodobań, ale pamiętaj, że dobrze jest zachować umiar, aby nie zagłuszyć naturalnego smaku składników. Spróbuj tego pysznego makaronu ze szpinakiem i odkryj na nowo ten zdrowy warzywny składnik!

Składniki:

  • 300 g makaronu Tagiatelle
  • 2 ząbki czosnku
  • cebula
  • kilka kulek mrożonego szpinaku
  • 2 łyżeczki gęstej śmietany 18%
  • pieprz oraz sól
  • łyżeczka masła
  • ser żółty

Makaron ze szpinakiem – jak zrobić?

  1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cebulkę z czosnkiem podsmażyć na maśle na patelni , dodać szpinak mrożony. Smażyć chwilę aż szpinak się rozpuści. Przyprawić solą oraz pieprzem. Zalać śmietaną i smażyć jeszcze ok 5 minut.
  2. Na patelnię wrzucić ugotowany makaron. Wymieszać.
  3. Na talerz nałożyć makaron ze szpinakiem, posypać startym serem żółtym.
  4. Życzę smacznego!

Makaron ze szpinakiem – dodatkowe informacje

Do dania można dodać podsmażonego fileta z kurczaka.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Makaron zasmażany z włoszczyzną oraz kurczakiem.
Następny przepis: Makaron ze szpinakiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode