Makaron zasmażany z włoszczyzną oraz kurczakiem.
Wiemy, że nic nie cieszy podniebienia tak jak domowe, klasyczne dania. Dlatego też dziś mamy dla was nastrojowy przepis na makaron zasmażany z włoszczyzną oraz kurczakiem. Wykorzystujemy w nim świeże, kolorowe warzywa z włoszczyzny, które nam dostarczają niezbędnych witamin i składników odżywczych. Istotnym składnikiem jest też kurczak, proteiny z którego są fundamentem zdrowej diety. Całość dopełnia zasmażka, nadająca dania wyjątkowej głębi smaku. Zachęcamy do spróbowania tej pysznej kompozycji smaków!
admin
Składniki:
- 150 gramów grubego makaronu świderki
- 0,5 litra bulionu drobiowego
- Włoszczyzna:
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- malutki seler
- por (biała część)
- 2 piersi z kurczaka
- Olej do smażenia
- świeża natka pietruszki
Makaron zasmażany z włoszczyzną oraz kurczakiem – jak zrobić?
Makaron zasmażany z włoszczyzną oraz kurczakiem – dodatkowe informacje
Ja zawsze dodaję olej do ugotowanego już makaronu dzięki czemu nie jest suchy a także nie skleja się.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: MAKARON ZAPIEKANY Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM I BROKUŁAMI
Następny przepis: Makaron ze szpinakiem