Makaron zasmażany z włoszczyzną oraz kurczakiem.

Makaron zasmażany z włoszczyzną oraz kurczakiem.

Wiemy, że nic nie cieszy podniebienia tak jak domowe, klasyczne dania. Dlatego też dziś mamy dla was nastrojowy przepis na makaron zasmażany z włoszczyzną oraz kurczakiem. Wykorzystujemy w nim świeże, kolorowe warzywa z włoszczyzny, które nam dostarczają niezbędnych witamin i składników odżywczych. Istotnym składnikiem jest też kurczak, proteiny z którego są fundamentem zdrowej diety. Całość dopełnia zasmażka, nadająca dania wyjątkowej głębi smaku. Zachęcamy do spróbowania tej pysznej kompozycji smaków!

Składniki:

  • 150 gramów grubego makaronu świderki
  • 0,5 litra bulionu drobiowego
  • Włoszczyzna:
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • malutki seler
  • por (biała część)
  • 2 piersi z kurczaka
  • Olej do smażenia
  • świeża natka pietruszki

Makaron zasmażany z włoszczyzną oraz kurczakiem – jak zrobić?

Makaron zasmażany z włoszczyzną oraz kurczakiem – dodatkowe informacje

Ja zawsze dodaję olej do ugotowanego już makaronu dzięki czemu nie jest suchy a także nie skleja się.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: MAKARON ZAPIEKANY Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM I BROKUŁAMI
Następny przepis: Makaron ze szpinakiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode