Makaron z parówkami i serem
Komfortowe, proste i smaczne potrawy sprawiają, że czas spędzony w kuchni staje się prawdziwą przyjemnością. Takim daniem na pewno jest makaron z parówkami i serem. Jest to jedna z tych kombinacji, które zdają się być stworzone dla siebie. Delikatny smak makaronu doskonale komponuje się z wyrazistymi parówkami, a całość idealnie dopełnia roztopiony ser. Ta propozycja to idealna opcja na szybki obiad czy kolację, którą pokochają dzieci i dorośli. Opisany przepis pozwoli Wam na przyrządzenie dania o niezapomnianym smaku w łatwy i szybki sposób. Czas na makaron z parówkami i serem!
admin
Składniki:
- 20 dag makaronu (najlepiej świderki)
- 0,5 kg parówek
- 2 łyżki startego żółtego sera
- 1 łyżeczka słodkiej lub ostrej papryki
- szczypta soli i pieprzu
- szczypta oregano
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- olej
- szklanka wody
Makaron z parówkami i serem – jak zrobić?
- Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzić i przestudzić.
- Parówki pokroić w talarki. Przełożyć do miseczki z papryką. Dobrze wymieszać z przyprawą.
- W rondelku rozgrzać tłuszcz i podsmażyć parówki. Następnie podlać je wodą. Gotować około 5 minut od zagotowania potrawy. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy (sól, pieprz, oregano).
- Na koniec dodać przestudzony makaron. Całość wymieszać.
- Nałożyć potrawę na talerz. Posypać żółtym serem i oregano.
Makaron z parówkami i serem – dodatkowe informacje
Zamiast parówek, może być kiełbasa.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Fit przekąska: Smoothie mango - marakuja z jogurtem malinowym
Następny przepis: FIT Tiramisu