Makaron z parówkami i serem

Makaron z parówkami i serem

Komfortowe, proste i smaczne potrawy sprawiają, że czas spędzony w kuchni staje się prawdziwą przyjemnością. Takim daniem na pewno jest makaron z parówkami i serem. Jest to jedna z tych kombinacji, które zdają się być stworzone dla siebie. Delikatny smak makaronu doskonale komponuje się z wyrazistymi parówkami, a całość idealnie dopełnia roztopiony ser. Ta propozycja to idealna opcja na szybki obiad czy kolację, którą pokochają dzieci i dorośli. Opisany przepis pozwoli Wam na przyrządzenie dania o niezapomnianym smaku w łatwy i szybki sposób. Czas na makaron z parówkami i serem!

Składniki:

  • 20 dag makaronu (najlepiej świderki)
  • 0,5 kg parówek
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • 1 łyżeczka słodkiej lub ostrej papryki
  • szczypta soli i pieprzu
  • szczypta oregano
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • olej
  • szklanka wody

Makaron z parówkami i serem – jak zrobić?

  1. Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzić i przestudzić.
  2. Parówki pokroić w talarki. Przełożyć do miseczki z papryką. Dobrze wymieszać z przyprawą.
  3. W rondelku rozgrzać tłuszcz i podsmażyć parówki. Następnie podlać je wodą. Gotować około 5 minut od zagotowania potrawy. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy (sól, pieprz, oregano).
  4. Na koniec dodać przestudzony makaron. Całość wymieszać.
  5. Nałożyć potrawę na talerz. Posypać żółtym serem i oregano.

Makaron z parówkami i serem – dodatkowe informacje

Zamiast parówek, może być kiełbasa.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Fit przekąska: Smoothie mango - marakuja z jogurtem malinowym
Następny przepis: FIT Tiramisu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode