Makaron z boczkiem i serkami topionymi

Makaron z boczkiem i serkami topionymi

Zapraszamy do odkrycia nowego oblicza ulubionego makaronu Carbonara. Dzięki naszemu przepisowi, spaghetti carbonara zyska innowacyjny akcent poprzez dodatek serków topionych. Klasyczną carbonarę zastępujemy kombinacją boczku i serka topionego, przynosząc na stół bogatą teksturę i intensywny smak. Doskonała propozycja na obiad lub sycący wieczorny posiłek. Makaron z boczkiem i serkiem topionym, niezwykle kremowy, jednocześnie chrupiący, to potrawa, która zapewni Ci i Twoim bliskim wyjątkowe doznania kulinarne. Dalej odkrywaj inspirujące połączenia – tym razem spaghetti carbonara z serkiem topionym!

Składniki:

  • Boczek – dowolna ilość
  • 1 cebula
  • 1 duże opakowanie śmietany 18%
  • 2 duże serki topione kremowe
  • Przyprawy: rozmaryn, Vegeta, zioła prowansalskie, pieprz
  • Makaron spaghetti

Makaron z boczkiem i serkami topionymi – jak zrobić?

  1. 1.

    Cebulę i boczek kroimy w kostkę.

  2. 2.

    Na rozgrzaną patelnie wrzucamy pokrojony boczek – podsmażamy i dodajemy cebulę. Wszystko razem smażymy aż cebula będzie miękka.

  3. 3.

    Do całości wlewamy śmietanę oraz dodajemy serki topione, mieszamy aż serki się ładnie rozpuszczą.

  4. 4.

    Doprawiamy vegetą, pieprzem, rozmarynem i ziołami prowansalskimi.

  5. 5.

    Całość podajemy z ugotowanym według przepisu makaronem spaghetti.

Makaron z boczkiem i serkami topionymi – dodatkowe informacje

Przygotowany sos pasuje do każdego rodzaju makaronu, ja osobiście najbardziej preferuję spaghetti.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Makaron z białym serem na słodko
Następny przepis: Makaron z borowikami, szynką parmeńską i młodym szpinakiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode