Makaron świderki w sosie grzybowym na ostro

Makaron świderki w sosie grzybowym na ostro

Ciepły, aromatyczny, o wyrazistym smaku – tak jest makaron świderki w sosie grzybowym na ostro. Pyszne świderki w połączeniu z wyrazistym, ostro przyprawionym sosem grzybowym to niezapomniane doznanie kulinarnie dla każdego smakosza. Ale to jeszcze nie koniec zachwytu! Przepis ten zawiera również dodatek kiełbasy, co tylko wzbogaca smak dania, nadając mu wyrazistości i characteru. Ta wspaniała interpretacja tradycyjnej potrawy to nie tylko łatwy pomysł na obiad, ale przede wszystkim doskonałe połączenie prostoty i wykwintności. Zapraszam do przygotowania swoich ulubionych świderków w sosie grzybowym ze specjalnym, ostrym akcentem!

Składniki:

  • -1 sos grzybowy
  • -200g makaronu swiderki
  • -150g kiełbasy
  • -2 szalotki
  • -pół łyżeczki czosnku granulowanego
  • -1 łyżeczka ostrej papryki
  • -150ml śmietany12%

Makaron świderki w sosie grzybowym na ostro – jak zrobić?

  1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.Cebulę pokrój w kosteczkę a kiełbasę w półksiężyce i podsmaż na niewielkiej ilości oleju.
  2. Sos przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.Dodaj śmietanę, czosnek i paprykę. Całość dobrze wymieszaj i całość wlej na patelnię do podsmażonych składników.
  3. Sos gotuj aż zgęstnieje. Dodaj makaron i dobrze wymieszaj.

Sposób przygotowania szerzej dostępny pod hasłem: świderki w sosie grzybowym, świderki z kiełbasą w sosie grzybowym.

Makaron świderki w sosie grzybowym na ostro – dodatkowe informacje

Gotowe danie można posypać startym serem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Świąteczny żurek Wielkanocny
Następny przepis: Świderki z mięsnym sosem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode