Lody truskawkowo-bananowo-jogurtowe

Lody truskawkowo-bananowo-jogurtowe

Przygotujcie się na niepowtarzalne kulinarne doznania, które zapewni Wam nasz przepis na lody truskawkowo-bananowo-jogurtowe. To znakomicie orzeźwiająca i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych lodów. Ich naturalny smak i kremowa konsystencja dostarczą prawdziwej ucztę dla podniebienia. Nasze lody jogurtowo truskawkowe, z dodatkiem banana, są idealne na upalne letnie dni. Wykorzystanie do ich przygotowania świeżych truskawek i jogurtu naturalnego gwarantuje intensywny smak, a banana dodaje słodyczy i gładkości. To wspaniały deser, który pokochają zarówno dzieci, jak i dorośli. Spróbujcie zrobić je samodzielnie w domu i cieszcie się smakiem prawdziwych, domowych lodów!

Składniki:

  • 500 g malin
  • 3 jabłka
  • 4 łyżki cukru
  • sok z jednej pomarańczy
  • 250 ml śmietany kremówki

Lody truskawkowo-bananowo-jogurtowe – jak zrobić?

  1. Zdjąć szypułki z truskawek, umyć i osuszyć wrzucić do blendera, dodać obranego banana, miód, sok z cytryny i jogurt, wszystko razem zblendować na jednolitą masę i przelać do pojemnika z przykrywką.
  2. Włożyć pojemnik do zamrażalnika na kilka godzin.
  3. Cieszyć się pysznymi domowymi lodami.

Porady – Lody truskawkowo-bananowo-jogurtowe

Można użyć dowolnych owoców sezonowych.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Lody truskawkowe bez jajek
Następny przepis: Lody wodne

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode