Lody truskawkowo-bananowo-jogurtowe
Przygotujcie się na niepowtarzalne kulinarne doznania, które zapewni Wam nasz przepis na lody truskawkowo-bananowo-jogurtowe. To znakomicie orzeźwiająca i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych lodów. Ich naturalny smak i kremowa konsystencja dostarczą prawdziwej ucztę dla podniebienia. Nasze lody jogurtowo truskawkowe, z dodatkiem banana, są idealne na upalne letnie dni. Wykorzystanie do ich przygotowania świeżych truskawek i jogurtu naturalnego gwarantuje intensywny smak, a banana dodaje słodyczy i gładkości. To wspaniały deser, który pokochają zarówno dzieci, jak i dorośli. Spróbujcie zrobić je samodzielnie w domu i cieszcie się smakiem prawdziwych, domowych lodów!
Piotr Zieliński
Składniki:
- 500 g malin
- 3 jabłka
- 4 łyżki cukru
- sok z jednej pomarańczy
- 250 ml śmietany kremówki
Lody truskawkowo-bananowo-jogurtowe – jak zrobić?
- Zdjąć szypułki z truskawek, umyć i osuszyć wrzucić do blendera, dodać obranego banana, miód, sok z cytryny i jogurt, wszystko razem zblendować na jednolitą masę i przelać do pojemnika z przykrywką.
- Włożyć pojemnik do zamrażalnika na kilka godzin.
- Cieszyć się pysznymi domowymi lodami.
Porady – Lody truskawkowo-bananowo-jogurtowe
Można użyć dowolnych owoców sezonowych.