Likier Malibu

Likier Malibu

Czy myślałeś kiedyś, aby przyrządzić własny domowy Likier Malibu? Ten kremowy koktajl z egzotycznym smakiem kokosa i rumu jest sygnowany jako idealny dla tych, którzy cenią sobie słodką odrobinę tropiku w swoim drinku. Ten przepis to prosta droga do osiągnięcia tego magicznego smaku, przy użyciu mleka skondensowanego. Mieszanka jest aksamitnie gładka, z wyraźnymi nutami kokosa. Powstały likier to doskonała propozycja na domowe spotkania czy prezent dla bliskiej osoby. Zaskoczysz znajomych wyjątkowym smakiem, a możliwość samodzielnego przyrządzenia go sprawi, że poczujesz się jak prawdziwy barman. Zachwyć się smakiem Malibu w swoim wydaniu!

Składniki:

  • 300 gramów wiórek kokosowych
  • 250 mililitrów wódki
  • 250 mililitrów spirytusu
  • 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego

Likier malibu – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. Wiórki zalewamy wódką i spirytusem, zamykamy w szczelnym słoiku na 5 dni.
    Następnie przecedzić.
    Dwa rodzaje mleka wymieszać i wlać alkohol, schłodzić.

Słowa kluczowe: malibu, mleko skondensowane.

Likier Malibu – dodatkowe informacje

Ważne. Zawsze wlewamy spirytus do mleka, a nie na odwrót, bo może się zważyć


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Likier mandarynkowy
Następny przepis: Likier kukułka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode