Lekkostrawna pierś z warzywami

Lekkostrawna pierś z warzywami

Podróż kulinarna, na której wybierzemy się dzisiaj, ma za zadanie dostarczyć ciała pełnowartościowych składników odżywczych i rozbudzić zmysły. Przedstawiam przepis na lekkostrawną pierś z kurczaka z warzywami – doskonały, zdrowy obiad dla osób dbających o linię i tych, którzy potrzebują lekkich, ale sycących posiłków. Ta potrawka z kurczaka jest nie tylko smaczna, ale przede wszystkim łatwo przyswajalna przez organizm, co jest kluczowe dla osób na specjalistycznej diecie. Niewyszukane składniki sprawiają, że danie to jest idealne na co dzień, ale również na wyjątkowe okazje.

Składniki:

  • 1 Pierś kurczaka

  • 1 torebka ryżu

  • opakowanie marchewki

  • opakowanie groszku

  • opakowanie kukurydzy

Lekkostrawna pierś z warzywami – jak zrobić?

  1. Wstawiamy wodę na ryż, gdy się gotuje lekko osolamy i wrzucamy ryż. W tym samym czasie wstawiamy w wodzie pierś kurczaka żeby się ugotowała.
  2. Jak pierś jest już miękka, wyjmujemy ją z garnka i widelcem rozrywamy na małe kawałeczki. Następnie do wody po piersi, wrzucamy warzywa czyli groszek, kukurydzę i marchew oraz rozdrobnioną pierś i gotujemy, aż warzywa będą miękkie.



Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Lekko czekoladowo-cynamonowe ciasto bez margaryny
Następny przepis: Lemoniada cytrynowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode