Lekki kurczak z warzywami

Lekki kurczak z warzywami

Lekki kurczak z warzywami to doskonały pomysł na zdrowy i smaczny obiad. To wyjątkowo uniwersalne danie, które możemy przygotować z dowolnymi warzywami, które aktualnie mamy pod ręką. Delikatne mięso kurczaka idealnie komponuje się z różnorodnością warzyw, tworząc niepowtarzalną kompozycję smaków. Poszczególne składniki nie tylko efektownie wyglądają na talerzu, ale przede wszystkim są pełne witamin i minerałów. Jeżeli szukasz lekkiego dania z kurczaka, idealnego na ciepłe, letnie dni, ten przepis na pewno spełni Twoje oczekiwania. W dodatku przygotowanie jest szybkie i proste, co pozwoli Ci na czerpanie przyjemności z gotowania.

Składniki:

  • Podwójna pierś z kurczaka

  • Mix sałat

  • Warzywa wedle uznania (pomidor, ogórek, papryka)

  • Przyprawa ziołowa do kurczaka, bazylia, oregano, pieprz, sól

  • Oliwa

Lekki kurczak z warzywami – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. Pierś myjemy, osuszamy. Delikatnie tłuczemy. Wcieramy w nią przyprawę ziołową do kurczaka, bazylię, oregano, sól i pieprz. Przykrywamy folią i odstawiamy na godzinę do lodówki.
  2. Paprykę, ogórka i pomidora kroimy w kostkę. Dodajemy mix sałat, łyżę oliwy, pieprz, sól, bazylię i oregano. Mieszamy dokładnie.
  3. Kurczaka smażymy na łyżce oliwy.

xxxx – dodatkowe informacje

Do sałaty można dodać inne warzywa.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Lekki krupnik
Następny przepis: Lekki obiad- tortilla z warzywami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode