Leczo z cukinią, papryką i kiełbasą
Zapraszamy do odkrycia niezwykłych smaków naszej ojczyzny, jakie oferuje leczo z cukinią, papryką i kiełbasą. Tym przepisem sprawisz, że aromatyczna papryka, kiełbasa i cukinia połączą się w jednolitą, pikantną kompozycję, którą będzie można podać na dowolnym stole. To nie jest zwykły przepis na leczo. To zestawienie soczystych i sycących składników uczyni, że leczo z kukinią kiełbasą stanie się prawdziwym hitem wśród domowych potraw. Zapewniamy, że ten przepis umili każde chwile spędzone z rodziną i przyjaciółmi. Pozwól sobie na trochę kulinarnego szaleństwa z leczo cukinią kiełbasą.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 1 kilogram cukinii
- 2 kiełbaski zwyczajne
- 1 duża papryka
- 1 cebula
- przecier pomidorowy z kartonu
- olej do smażenia
- sol, pieprz
- trochę ostrej papryki (niekoniecznie)
Leczo z cukinią, papryką i kiełbasą – jak zrobić?
-
1.
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Warzywa kroimy na dowolnie duże kawałki, a następnie łączymy je razem z kiełbasą. Mieszamy i dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 30 minut.
Leczo z cukinią, papryką i kiełbasą – dodatkowe informacje
Przecier pomidorowy można zastąpić świeżymi pomidorami (5 sztuk) lub koncentratem pomidorowym (2 łyżki), wówczas należy wymieszać go ze szklanką wody.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Leczo węgierskie bezmięsne (wegetariańskie)
Następny przepis: LECZO Z CUKINI