Leczo z cukinią, papryką i kiełbasą

Leczo z cukinią, papryką i kiełbasą

Zapraszamy do odkrycia niezwykłych smaków naszej ojczyzny, jakie oferuje leczo z cukinią, papryką i kiełbasą. Tym przepisem sprawisz, że aromatyczna papryka, kiełbasa i cukinia połączą się w jednolitą, pikantną kompozycję, którą będzie można podać na dowolnym stole. To nie jest zwykły przepis na leczo. To zestawienie soczystych i sycących składników uczyni, że leczo z kukinią kiełbasą stanie się prawdziwym hitem wśród domowych potraw. Zapewniamy, że ten przepis umili każde chwile spędzone z rodziną i przyjaciółmi. Pozwól sobie na trochę kulinarnego szaleństwa z leczo cukinią kiełbasą.

Składniki:

  • 1 kilogram cukinii
  • 2 kiełbaski zwyczajne
  • 1 duża papryka
  • 1 cebula
  • przecier pomidorowy z kartonu
  • olej do smażenia
  • sol, pieprz
  • trochę ostrej papryki (niekoniecznie)

Leczo z cukinią, papryką i kiełbasą – jak zrobić?

  1. 1.

    Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Warzywa kroimy na dowolnie duże kawałki, a następnie łączymy je razem z kiełbasą. Mieszamy i dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 30 minut.

Leczo z cukinią, papryką i kiełbasą – dodatkowe informacje

Przecier pomidorowy można zastąpić świeżymi pomidorami (5 sztuk) lub koncentratem pomidorowym (2 łyżki), wówczas należy wymieszać go ze szklanką wody.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Leczo węgierskie bezmięsne (wegetariańskie)
Następny przepis: LECZO Z CUKINI

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode