Labraks grillowany z warzywami

Labraks grillowany z warzywami

Chociaż nie jesteśmy w stanie przenieść się na grecką wyspę, zawsze możemy delektować się smakiem śródziemnomorskim, siedząc w naszym własnym ogrodzie. Nasz przepis na Labraksa grillowanego z warzywami jest idealny dla wszystkich, którzy tęsknią za smakiem lata, niezależnie od pory roku. Labraks, inaczej znany jako dorada królewska, to ryba o wyjątkowo smukłym ciele i intensywnym, wyrazistym smaku. Doskonale komponuje się z letnimi, sezonowymi warzywami, tworząc danie, które jest prawdziwym świętem dla kubków smakowych. Z niską zawartością tłuszczu i wysoką zawartością białka, to danie jest także zdrowym i pożywnym wyborem.

Składniki:

  • 2 świeże labraksy lub pstrągi
  • 200 g cukinii
  • 4 nieduże marchewki
  • 1/2 cebuli
  • jarzynka, curry
  • pieprz
  • 1 łyżeczka masła
  • ząbek czosnku
  • świeże zioła

Labraks grillowany z warzywami – jak zrobić?

  1. Miękkie masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanymi ziołami (u mnie oregano, szałwia i natka pietruszki). Rozsmarować na rybie.
  2. Cebulę pokroić w piórka i włożyć do środka ryby.
  3. Cukinię pokroić w plastry i rozłożyć na rybie.
  4. Marchewkę pokroić w plasterki i rozłożyć dookoła.
  5. Rybę posypać przyprawami i zawinąć w folię.
  6. Grillować na tacce aluminiowej na średnio rozgrzanym grillu około pół godziny.

Smacznego.

Słowa kluczowe: labraks z grilla

Labraks grillowany z warzywami – dodatkowe informacje

Składniki na 2 porcje. Kaloryczność 1 porcji 227 kcal.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciasto Łabędzi puch
Następny przepis: Łabędzi Puch

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode