Kwiaty cukinii w cieście naleśnikowym
Zapraszamy do odkrycia niesamowitego przysmaku – kwiatów cukinii w cieście naleśnikowym. Urocze, kwitnące cukinie, dueńkiem smakowym każdego letniego ogrodu, są składnikiem tego niezwykłego dania, które jest prawdziwą gratką dla miłośników kuchni wegetariańskiej. Subtelny orzeźwiający smak kwiatów cukinii doskonale komponuje się z chrupiącym cienkim ciastem. Prosty i szybki do wykonania przepis sprawdzi się idealnie jako intrygujący przystawek podczas spotkań towarzyskich. Eleganckie i nietuzinkowe, kwiaty cukinii w cieście naleśnikowym to prawdziwa kulinarna niespodzianka. Serdecznie zapraszamy do przygotowania tego dania i odkrycia nowych smaków.
Składniki:
- kwiaty cukinii
- 1 jajko
- 0,5 szklanki mleka
- 0,5 szklanki mąki
- 1 płaska łyżka vegety
- olej do smażenia
Kwiaty cukinii w cieście naleśnikowym – jak zrobić?
-
1.
Wykonanie;
Kwiaty cukinii umyć i osuszyć. Wyjąć ze środka pręciki. Odciąć łodygi.
W misce wymieszać mąkę, jajka, mleko, vegetę, tak aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany.
Na patelni rozgrzać olej. Umoczyć kwiaty cukinii w cieście i usmażyć w rozgrzanym oleju chwilę za każdej strony.
kwiaty cukinii w cieście naleśnikowym – dodatkowe informacje
Do ciasta naleśnikowego można dać ulubione zioła.
Tagi
admin
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kwiaty cukinii nadziewane tofu, szpinakiem i zaatarem w pachnącym tymiankiem sosie curry
Następny przepis: KYCKLING PIZZA SPECIAL