Królewski pasztet z resztek
Ekskluzywny, pełen smaków i aromatów – oto Królewski Pasztet z Resztek. Jest to przepis, który pozwala na wykorzystanie pozostałości z poprzednich posiłków, tworząc z nich prawdziwy kulinarne dzieło sztuki. W końcu, nie bez powodu nazywamy go 'królewskim’. Ten pasztet smakuje tak dobrze, że można go podać na najbardziej eleganckich przyjęciach i bankietach. Znakomicie sprawdzi się jako dodatek do śniadania czy kolacji, jak również w roli przekąski na imprezy i spotkania rodzinne. Jego uniwersalność i wyjątkowy smak z pewnością przekonają do siebie wszystkich smakoszy.
admin
Składniki:
- 1 woreczek gotowanego czerwonego sorgo
- 100 g usmażonej wątróbki z cebulką
- 400 g smażonej polędwicy z sarny
- uduszona na maśle mieszanka jesiennych warzyw (marchewka, groszek, cukinia, cebula)
- pieprz ziołowy
- gałka musztołowa
Królewski pasztet z resztek – jak zrobić?
- Do malaksera wsypujemy sorgo, warzywa, pokrojoną polędwiczkę, wątróbkę – razem ze wszystkimi sosami – miksujemy do uzyskania gładkiej masy – próbujemy, doprawiamy przyprawami na tyle mocno, o ile istnieje taka konieczność, ja dodałam odrobinę świeżo tartej gałki i trochę pieprzu (zależy od użytych przypraw do potrawy).
Królewski pasztet z resztek – dodatkowe informacje
Taką pastę można jeść na kanapkach, użyć do zapiekanki czy jako farsz do pasztecików.