KROKIETY SEROWO-PIECZARKOWE

KROKIETY SEROWO-PIECZARKOWE

Krokiety serowo-pieczarkowe to pyszna i pożywna przekąska, która zadowoli wszystkich fanów wypełnionych przysmaków. Idealnie kruchy spód, wyjątkowo puszyste wnętrze, mnóstwo świeżych pieczarek i oczywiście, nieodzowny, topiony ser sprawiają, że te krokiety błyskawicznie znikają z talerza. Smak tych krokietów jest niepowtarzalny i zdumiewająco bogaty, dzięki starannie dobranym składnikom. Łącząc klasyczne składniki jak ser i pieczarki, uzyskamy przepyszne krokiety, które są zarówno sycące, jak i smaczne. Doskonałe na szybki lunch, urodziny lub inną specjalną okazję.

Składniki:

  • -Ciasto (ok. 6 sztuk)
  • -1 szklanka mąki
  • -1 szklanka mleka
  • -1 całe jajko
  • -1 łyżka oliwy
  • -4 łyżki ciepłej wody
  • -Szczypta soli, majeranek
  • -Wszystkie składniki razem wymieszać
  • -Nadzienie:
  • -300g pieczarek
  • -1 mała cebula
  • -Pęczek pietruszki zielonej
  • -Ser do krojenia (mała kostka)
  • -Olej lub masło do smażenia pieczarek
  • -Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, lubczyk suszony
  • -Bułka tarta
  • -1 jajko
  • -Olej do smażenia

Krokiety serowo-pieczarkowe – jak zrobić?

Sposób przygotowania:


  1. image-1q9tdup

  2. image-0s2qj0d

  3. image-0plestu

  4. image-0nwhlig

  5. image-0vkma8b

KROKIETY SEROWO-PIECZARKOWE – dodatkowe informacje

– TE KROKIETY SĄ TAK PYSZNE ŻE ZAWSZE ROBIE JE Z PODWÓJNEJ PORCJI

– NALEŚNIKI MOŻNA SOBIE UPIEC DZIEŃ WCZEŚNIEJ, SKRACA TO CZAS PRZYGOTOWANIA NALEŚNIKÓW


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Krokiety rybne z kapustami
Następny przepis: Krokiety z farszem z mięsa drobiowego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode