KROKIETY SEROWO-PIECZARKOWE
Krokiety serowo-pieczarkowe to pyszna i pożywna przekąska, która zadowoli wszystkich fanów wypełnionych przysmaków. Idealnie kruchy spód, wyjątkowo puszyste wnętrze, mnóstwo świeżych pieczarek i oczywiście, nieodzowny, topiony ser sprawiają, że te krokiety błyskawicznie znikają z talerza. Smak tych krokietów jest niepowtarzalny i zdumiewająco bogaty, dzięki starannie dobranym składnikom. Łącząc klasyczne składniki jak ser i pieczarki, uzyskamy przepyszne krokiety, które są zarówno sycące, jak i smaczne. Doskonałe na szybki lunch, urodziny lub inną specjalną okazję.
admin
Składniki:
- -Ciasto (ok. 6 sztuk)
- -1 szklanka mąki
- -1 szklanka mleka
- -1 całe jajko
- -1 łyżka oliwy
- -4 łyżki ciepłej wody
- -Szczypta soli, majeranek
- -Wszystkie składniki razem wymieszać
- -Nadzienie:
- -300g pieczarek
- -1 mała cebula
- -Pęczek pietruszki zielonej
- -Ser do krojenia (mała kostka)
- -Olej lub masło do smażenia pieczarek
- -Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, lubczyk suszony
- -Bułka tarta
- -1 jajko
- -Olej do smażenia
Krokiety serowo-pieczarkowe – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
KROKIETY SEROWO-PIECZARKOWE – dodatkowe informacje
– TE KROKIETY SĄ TAK PYSZNE ŻE ZAWSZE ROBIE JE Z PODWÓJNEJ PORCJI
– NALEŚNIKI MOŻNA SOBIE UPIEC DZIEŃ WCZEŚNIEJ, SKRACA TO CZAS PRZYGOTOWANIA NALEŚNIKÓW
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Krokiety rybne z kapustami
Następny przepis: Krokiety z farszem z mięsa drobiowego