Krem z kaszy jaglanej i masła orzechowego
Przygotuj ekscytujący wariant na tradycyjny deser – krem z kaszy jaglanej i masła orzechowego! Ten przepis jest błyskotliwym połączeniem słodkiej kaszy jaglanej i delikatnie goryczkowego masła orzechowego. Obie składniki tworzą spójną mieszankę, dzięki której każdy kęs jest prawdziwym doznaniem kulinarnym. Idealnie sprawdzi się na każdym stole, niezależnie od okazji. To doskonały sposób na zdrowe, bezglutenowe i wegańskie zaspokojenie słodkiego zęba. Jeśli chcesz spróbować czegoś innego, krem z kaszy jaglanej i masła orzechowego z pewnością spełni Twoje oczekiwania. Zamień tradycyjne desery na coś wyjątkowego i odkryj nowe smaki!
admin
Składniki:
- 10 dag kaszy jaglanej
- 4 kopiaste łyżki masła orzechowego
- 1 łyżka miodu prawdziwego
- sok z cytryny według uznania
Krem z kaszy jaglanej i masła orzechowego – jak zrobić?
- Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu, ugotowaną dokładnie studzimy.
- Dodajemy do niej miód, sok z cytryny i masło orzechowe, następnie za pomocą blendera miksujemy na gładki mus.
- Tak wykonana kasza jest gotowa do podania. Smacznego życzę.
xxxx – dodatkowe informacje
Krem z kaszy jaglanej i masła orzechowego
Porcja dla 4 osób.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Krem z kalarepy i pora
Następny przepis: Krem z marchwi z boczniakiem mikołajkowym i ryżem