Krem maślany
Czy szukasz wyśmienitego dodatku do swoich domowych wypieków? Spróbuj przygotować krem maślany! Wciąż jest niedoceniany, a jest jednym z najprostszych i najbardziej wszechstronnych kremów cukierniczych, który może stać się twoim ulubionym dodatkiem do ciast, babeczek czy tortów. Ten delikatny, ale intensywnie smakowity krem maślany to prawdziwa radość dla kubków smakowych. Sprawdzi się zarówno przy tradycyjnych, jak i nowoczesnych wypiekach. Jego kremowa, aksamitna konsystencja i bogaty smak to prawdziwa eksplozja w ustach. Bez obaw możesz dopasować go do swoich ulubionych słodkości. Doskonale komponuje się z wieloma smakami, dodaje ciastom niepowtarzalnego charakteru.
admin
Składniki:
- 250 g masła
- 250 g cukru pudru
- 2 łyżki mleka/ wody
- 2 łyżki esencji waniliowej
- barwnik spożywczy (opcjonalnie)
Krem maślany – jak zrobić?
Krem maślany – dodatkowe informacje
By uzyskać różne efekty, kształty używam różnych końcówek do rękawa cukierniczego.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Krem maślano-orzechowy
Następny przepis: Krem maślany do dekoracji babeczek