Kotlety z pasztetu
Zapraszamy do odkrycia niecodziennego przepisu – kotletów z pasztetu. Pozwól, aby Twój smak przysmaków podbił zupełnie nowy poziom! Te nietypowe danie wykorzystuje pasztet o smaku, z dokładnością wybranej przez ciebie, jako główny składnik. Smażony pasztet dodaje wyjątkowej głębi smaku, przekształcając codzienny obiad w coś niezwykle pysznego i wykwintnego. Kotlety z pasztetu to połączenie doskonale doprawionego mięsa z delikatnymi dodatkami, które zapewniają niezapomniane doświadczenie kulinarne. Dla miłośników nowych smaków i wariantów klasyki – ten przepis jest dla Was. Czy jesteś gotowy, aby ugotować coś wyjątkowego?
admin
Składniki:
- 4 opakowania pasztetu z pieczarkami (każdy po 130 g)
- 6 łyżek kaszy manny
- 1 jajko
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 1 łyżeczka przyprawy do ryb
- 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
- olej do smażenia
- bułka tarta do panierowania
Kotlety z pasztetu – jak zrobić?
-
1.
Podane składniki wymieszać na jednolitą masę. Odstawić do lodówki na 30 min (lub dłużej). -
2.
Przygotowaną masę nabierać łyżką i wrzucać do miseczki z bułką tartą. Obsypać bułką wierzch, wtedy poklepać, aby powstała forma kotleta. Delikatnie przenosić na patelnię z rozgrzanym olejem. -
3.
Usmażyć na rumiano z obu stron.
Porady – Dodatkowe informacje
Z takich kotletów można przyrządzić domowe hamburgery. Nadają się one również jako dodatek do drugiego dania. Kotlety z pasztetu należy przewracać na patelni ostrożnie, ponieważ masa jest dość plastyczna. Z patelni może od czasu do czasu „wystrzelić”. Z podanych składników wychodzi 11 kotletów.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kotlety z kuskusa z pieczarkami i smażoną cebula
Następny przepis: Kotlety z mięsa i kaszy