Kotlety schabowe po hawajsku
Podróżujmy kulinarnie do egzotycznych rejonów, nie ruszając się z kuchni. Dziś zapraszam na coś szczególnego – kotlety schabowe po hawajsku. To wyjątkowe danie, które z pewnością przełamie monotonie klasycznego obiadu. Dla tych, którzy cenią sobie nietuzinkowe połączenia smaków, nasze schabowe po hawajsku będą prawdziwą gratką. Wyobraź sobie soczysty kotlet schabowy, niezapomniany chrupiący panier i dodatek słodko-kwaśnych ananasów. To danie to mix tradycji z nutą egzotyki, który i Ty, i Twoi bliscy będziecie uwielbiać. Pozwól, że kuchnia hawajska zawita do Twojego domu. Czas spróbować schabu po hawajsku!
admin
Składniki:
- 4 plastry schabu
- 4 plastry ananasa
- 4 plasterki sera żółtego
- sól, pieprz
- 1 jajko
- bułka tarta
- olej do smażenia
- konfitura żurawinowa
Kotlety schabowe po hawajsku – jak zrobić?
- Każdy kawałek schabu rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
- Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
- Usmażone kotlety układamy na blasze, na każdy kotlet nakładamy po plasterku ananasa i sera żółtego.
- Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy do momentu aż ser się rozpuści.
- W zagłębienie każdego kotleta nakładamy konfiturę żurawinową.
- Podajemy z opiekanymi ziemniakami i surówką.
Kotlety schabowe po hawajsku – dodatkowe informacje
Kotlety schabowe po hawajsku podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką. Możemy również wykorzystać kotlety z poprzedniego dnia.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kotlety Schabowe Moczone w Mleku i Cebuli
Następny przepis: Kotlety schabowe po kowalsku