Kostki z manny z musem jeżynowym
Przedstawiamy przepis na kosmetyczne kostki z kaszy manny z musem jeżynowym. Ta niecodzienna propozycja nie tylko zadowoli wszystkich miłośników kuchennych eksperymentów, ale również wprowadzi odrobinę luxusu do codziennego menu. Potężna dawka witamin i antyoksydantów zawartych w jeżynach sprawia, że danie to jest nie tylko smaczne, ale także bardzo zdrowe. Kombinacja delikatnej kaszy manny z wyrazistym, owocowym musem to prawdziwy kulinarny majstersztyk. Oto idealny sposób, aby przekonać nawet najbardziej wybredne podniebienia do spożywania kasz. Niech ten egzotyczny przepis stanie się inspiracją do twórczego gotowania!
Składniki:
- 1 litr mleka
- 1 szklanka kaszy manny
- 2 szklanki jeżyny
- Cukier do smaku
Kostki z manny z musem jeżynowym – jak zrobić?
- Mleko gotujemy, zarzucamy kaszą i razem ogrzewamy do całkowitego rozklejenia kaszy. Ugotowaną kaszę przelewamy do szerokiego naczynia i pozostawiamy do zastygnięcia. Gotową kroimy w kostkę i przekładamy do pucharków. Zalewamy musem owocowym i dekorujemy owocami. Mus: Jeżyny miksujemy, słodzimy do smaku.
Słowa kluczowe: kostka z kaszy manny
Kostki z manny z musem jeżynowym – dodatkowe informacje
Deser ten można wykonać także z innych owoców sezonowych: truskawek, malin, borówek. Jest dietetyczny, lekki i pyszny. Doskonały dla dzieci i nie tylko.
Tagi
admin
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: KOSTKA ŻURAWINOWA Z ŚMIETANĄ I BIAŁĄ CZEKOLADĄ
Następny przepis: Koszyczki z chleba tostowego i pieczarek