Kostka Ferrero Rocher bez pieczenia

Kostka Ferrero Rocher bez pieczenia

Czy jesteś miłośnikiem słodkości, a przede wszystkim czekolady Ferrero Rocher? Jeśli tak, to mamy dla Ciebie coś wyjątkowego – przepis na kostkę Ferrero Rocher bez pieczenia. Jest ona idealnym deserem dla wszystkich łasuchów oraz miłośników słodkości Ferrero Rocher. Ten łatwy do przygotowania przepis jest doskonałym rozwiązaniem na spotkanie z przyjaciółmi, rodzinny obiad, czy jako szybka przekąska do kawy. Bez względu na okazję, kostka Ferrero Rocher zawsze będzie smakowała nieziemsko! Najlepsze jest to, że do jej przygotowania nie potrzebujesz używać piekarnika, co czyni ją jeszcze bardziej wygodną do zrobienia.

Składniki:

  • Paczka słonych krakersów
  • 2 paczki herbatników
  • Kajmak
  • 2 budynie czekoladowe bez cukru
  • 1 i 1/2 szkl. mleka
  • 4 łyżki cukru
  • 200 g. masła miękkiego
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki masła czekoladowego
  • Polewa:
  • 100 g. masła
  • 1/2 szkl. cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżka wody
  • Wierzch:
  • 1 szkl. posiekanych orzechów laskowych lub włoskich

Kostka ferrero rocher bez pieczenia – jak zrobić?

  1. Każdy krakers wysmarować kajmakiem i ułożyć na blaszce. Luki uzupełnić pokruszonymi krakersami.

    Masa:

    1 szkl. mleka zagotować z cukrem. W 1/2 rozrobić budyń i wlać do gotującego się mleka. Budyń odstawić do wystygnięcia.

    Następnie dodać masło i wymiksować- do gładkiej masy. Dodać masło orzechowe i czekoladowe dalej miksując.

    Wylać połowę masy na krakersy. Następnie ułożyć na niej herbatniki. Zalać drugą połową masy. Ułożyć herbatniki.

  2. Polewa:

    masło rozpuścić w rondelku. Dodać cukier mieszać aż się rozpuści, po czym dodać kakao. Wymieszać i wlać mleko, wodę. Chwilę gotować i wymieszać.

    Poczekać aż trochę ostygnie i wylać na herbatniki.

    Na wierzch polewy posypać orzechy. Lekko ugnieść i wsadzić do lodówki na cały dzień lub noc.

xxxx – dodatkowe informacje

Tytuł: Kostka Ferrero Rocher bez pieczenia

Słowa kluczowe: kostka rocher

Do masy można dodać orzechy.

UWAGA ! Trzeba z nim obchodzic sie delikatnie, poniewaz jest miękkie.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kostka ananasowa z galaretką
Następny przepis: Kostka kokosowa czyli ambasador

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode