koreczki naleśnikowe z owocami
Koreczki naleśnikowe z owocami to doskonałe danie zarówno na słodkie śniadanie, jak i na popołudniową przekąskę. Są smaczne i kolorowe, stanowiąc atrakcję na każdym stole. Ten przepis jest świetnym pomysłem na wykorzystanie sezonowych owoców, które dodadzą naszym koreczkom nie tylko smaku, ale i apetycznego wyglądu. Przygotowanie jest proste i dość szybkie, więc nawet jeśli niespodziewanie zapowiedzą się goście, możemy ich zaskoczyć owocowym przysmakiem. Lubiani szczególnie przez dzieci, koreczki z owoców to również świetny sposób na przemycenie witamin. Spróbujmy zatem zrobić te pyszne koreczki naleśnikowe z owocami.
admin
Składniki:
- na naleśniki:
- 3/4 szklanki mleka
- 1 jajko
- 75 g mąki
- szczypta soli
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- dodatkowo:
- 3 banany
- kilka winogron
- kawałek pomarańczy
- tłuszcz do smażenia
- 3 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella
Koreczki naleśnikowe z owocami – jak zrobić?
-
Składniki ciasta zmiksować lub dokładnie wymieszać aż powstanie jednolite ciasto.
Na rozgrzanym tłuszczu usmażyć trzy niezbyt grube naleśniki.
Posmarować je kremem czekoladowym.
Na każdym naleśniku z boku ułożyć banana i zwijać razem z nim w rulon.
Pokroić zwiniętego naleśnika na mniejsze kawałki.
W każdy kawałek wbić wykałaczkę a na nią nadziać owoce.
Można jeść na ciepło i na zimno.
Koreczki naleśnikowe z owocami – Dodatkowe informacje
Można użyć innych owoców, w zależności od sezonu lub upodobań.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Koreczki na słodko i słono ;)
Następny przepis: Koreczki na każdą okazję