Kolorowe szyszki
Wprowadź trochę radości i barw na swój stół z tym niezwykle kreatywnym przepisem na Kolorowe szyszki. Ta prosta, a zarazem urocza potrawa rozbawi zarówno dzieci, jak i dorosłych. Wykorzystując ryż preparowany kolorowy, stworzymy niesamowite, kolorowe figurki, które z pewnością przyciągną uwagę. Jest to również świetny sposób na zachęcenie dzieci do jedzenia więcej ryżu, a przy okazji na wspólne, twórcze spędzenie czasu. Daj sobie szanse i zaskocz swoją rodzinę tym niecodziennym daniem. Kolorowe szyszki to nie tylko smaczny posiłek, ale też wspaniała dekoracja stołu.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 1/2 kilograma karmelków
- 1/2 kostki masła
- 200 gramów ryżu preparowanego (niekoniecznie kolorowego)
Kolorowe szyszki – jak zrobić?
- Krówki rozpuścić na małym ogniu, dodać tłuszcz, dobrze wymieszać, nie gotować. Odstawić do przestygnięcia. Dodać ryż preparowany, dobrze wymieszać, formować szyszki. Odstawić do zastygnięcia.
Kolorowe szyszki – dodatkowe informacje
Zamiast ryżu preparowanego kolorowego może być użyty biały ryż. W takim przypadku, aby otrzymać szyszki czekoladowe, można dodać kilka łyżeczek kakao.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kolorowe wafle z galaretką
Następny przepis: KOLOROWE ROLADKI Z SERA ŻÓŁTEGO