Koktajl z jarmużu, banana i jabłka

Koktajl z jarmużu, banana i jabłka

Udowodnij sobie, że zdrowe jedzenie może być również smaczne, z naszym przepisem na koktajl z jarmużu, banana i jabłka. To niezwykle proste do przygotowania, a jego korzyści zdrowotne są nieocenione. Ta kombinacja składników jest nie tylko wyjątkowo pożywna, ale także ukoi Twój słodki ząb, dzięki dobroci naturalnie słodkich owoców. Świeży jarmuż dostarczy Ci niezbędnego dla organizmu błonnika, a banan doda cremowej konsystencji. Dodaj do tego wszystkiego chrupiącą słodycz jabłka, a otrzymasz koktajl idealny na śniadanie lub po-południową przekąskę.

Składniki:

  • Spora garść jarmużu (np. 2 duże liście)
  • Jabłko
  • Banan
  • Szklanka mleka

Koktajl z jarmużu, banana i jabłka – jak zrobić?

  1. Z liści jarmużu wyciąć twardą łodyżką.
  2. Liście przelać wrzątkiem, a następnie zimną wodą – odcisnąć lekko.
  3. Wrzucić do kielicha blendera jarmuż, banana i jabłko pozbawione gniazd nasiennych.
  4. Zalać mlekiem, zmiksować – w zależności od mocy sprzętu, czasem można odcedzić koktajl z większych cząstek liści.

Słowa kluczowe: koktajl z jarmużem.

Koktajl z jarmużu, banana i jabłka – dodatkowe informacje

mleko można zastąpić wodą


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Koktajl z błonnikiem witalnym i bakaliami
Następny przepis: Koktajl z mango

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode