Kokosowo - bezowe ciasteczka

Kokosowo – bezowe ciasteczka

Zapraszamy do wypróbowania przepisu na niezwykle smakowite ciasteczka bezowe z kokosem. Kruche, delikatne, z wyraźnym kokosowym smakiem i chrupiącą bezą – to połączenie, które z pewnością przypadnie do gustu każdemu wielbicielowi słodkości. Te ciasteczka to prawdziwa gratka dla podniebienia, bardzo smaczne i aromatyczne. Choć przygotowanie ich może wydawać się skomplikowane, proces ten jest nieskomplikowany i nawet początkujący cukiernicy poradzą sobie z nim bez problemu. Kokosowo – bezowe ciasteczka to pyszne urozmaicenie codziennych przekąsek, które z pewnością zdobędą uznanie w oczach każdego nie tylko ze względu na wygląd, ale przede wszystkim doskonały smak.

Składniki:

  • 2 białka
  • 10 dag cukru
  • 10 dag wiórek kokosowych
  • 1 cukier waniliowy
  • szczypta soli

Kokosowo – bezowe ciasteczka – jak zrobić?

  1. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.
  2. Do ubitych białek stopniowo wsypywać cukier i cukier waniliowy,ubijać do całkowitego rozpuszczenia się cukru.
  3. Następnie wsypać wiórka kokosowe wymieszać.
  4. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia za pomocą łyżki formować okrągłe placuszki.
  5. Piec około 20 minut w temperaturze 170 stopni,do zrumienienia.Upieczone ciasteczka zostawić na blaszce do wystudzenia.

Kokosowo – bezowe ciasteczka – dodatkowe informacje

Z przepisu wyszło mi 16 sztuk.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kokosowy budyń na mleku sojowym
Następny przepis: Kokosowy Likier Malibu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode