Klopsy mielone z tartym żółtym serem

Klopsy mielone z tartym żółtym serem

Zapraszam wszystkich miłośników klasyki polskiej kuchni, do wypróbowania niezwykle smakowitego przepisu. Tym razem klasyczne, uwielbiane przez wszystkich klopsy mielone, zostały wzbogacone o dodatek tartego żółtego sera, co sprawia, że stają się jeszcze bardziej soczyste i aromatyczne. Przepis na klopsy mielone z serem łączy tradycyjny smak potrawy z nutą nowoczesności, podkreślaną przez serowy akcent. To doskonała propozycja dla tych, którzy lubią przygotowywać domowe kotlety mielone, ale chcieliby je nieco urozmaicić. Tarty żółty ser dodaje klopsom mielonym nie tylko wyjątkowego smaku, ale również sprawia, że są one bardziej puszyste i sycące.

Składniki:

  • 14 sztuk
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 jajko
  • 100 g tartego ulubionego żółtego sera
  • garść posiekanego koperku
  • pół cebuli
  • czerstwa mała bułka + mleko
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka majeranku
  • ulubione przyprawy do mielonego
  • Dodatkowo:
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Klopsy mielone z tartym żółtym serem – jak zrobić?

  1. 2.
    Następnie ręce zwilżyć pod bieżącym strumieniem wody i formować średnie klopsiki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na średnim ogniu na patelni z olejem.
  2. 3.
    Podawać z ulubionymi dodatkami. U nas klops zawsze najlepiej smakuje w towarzystwie ziemniaków i Sałatki z Cukinii z Dodatkiem Curry (przepis na sałatkę znajdziecie na moim profilu).

Klopsy mielone z tartym żółtym serem – dodatkowe informacje

Klopsy mielone z serem to przepis na kotlety mielone z dodatkiem żółtego sera. Aby urozmaicić smak, można dodać podsmażone pieczarki z cebulką i serem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Klopsy w zalewie octowej
Następny przepis: kluchy kładzione ze skwarkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode