Klasyczne angielskie herbatniki S
Angielska tradycja pięknie łączy się z kulinarnym mistrzostwem w przepisie na klasyczne angielskie herbatniki. Są to delikatne, kruche ciasteczka, które doskonale komponują się z poranną filiżanką herbaty lub kawą. Ich lekka słodycz i wyrafinowany smak rozbudzają podniebienie, a tradycyjna receptura sprawia, że nie można obok nich przejść obojętnie. Klasyczne angielskie herbatniki to artystyczne połączenie prostych składników, które razem tworzą niepowtarzalne doznania smakowe. Poczuj esencję tradycyjnego angielskiego stylu życia i poczęstuj się niesamowitymi herbatnikami – idealnymi do podania gościom czy dla siebie w spokojne, leniwe popołudnie.
admin
Składniki:
- 150g mąki
- 75g masła
- 50g cukru
- 1 jajko
- 35g posiekanych migdałów
- 75g twardej czekolady
- 1 torebka cukru waniliowego
- Masło do wysmarowania blachy
Klasyczne angielskie herbatniki „s” – jak zrobić?
- Do naczynia włóż masło, mąkę, cukier, jajko, migdały i cukier waniliowy. Wyrabiaj gładkie ciasto.
- Uformuj kulę i wstaw do lodówki na 30min.
- Na wysmarowanej masłem blaszce za pomocą wyciskarki do ciasta uformuj esy „S”. Wstaw do lodówki na godzinę.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 220st. C około 10min. Po przestygnięciu zanurz je do połowy w rozpuszczonej na parze czekoladzie.
Klasyczne angielskie herbatniki S – dodatkowe informacje
Możemy uformować inne śmieszne rzeczy.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Klasyczna szynka drobiowa z szynkowaru
Następny przepis: Klasyczne penne carbonara bez śmietanki