Kieszonki drobiowe z pieczarkami

Kieszonki drobiowe z pieczarkami

Kieszonki drobiowe z pieczarkami to pyszny i elegancki przepis, który warto dodać do swojej kulinarnych repertuaru. Idealnie nadaje się na rodzinne obiady czy wytężone spotkania. Jest to przepis, gdzie soczyste mięso drobiowe spotyka aromatyczne pieczarki ukryte w środku. Sakiewki drobiowe z pieczarkami to niezwykła propozycja, która zaskoczy i oczaruje swoim smakiem. Kieszonki z kurczaka z pieczarkami to doskonała symfonia smaku, która zadowoli zarówno dorosłe podniebienia, jak i najmłodszych smakoszy. Przyrządzanie tych kieszonek drobiowych to prawdziwa kulinarna przygoda.

Składniki:

  • Składniki na 6 sztuk:
  • 3 filety drobiowe
  • 0,5 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła do usmażenia pieczarek
  • pieprz
  • sól
  • papryka ostra lub słodka
  • bułka tarta
  • mąka
  • 2 jajka
  • olej do smażenia

1. Kieszonki drobiowe z pieczarkami – jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Wrzucić na rozgrzaną patelnię z masłem. Pokroić i dodać do pieczarek cebulę. Pod koniec solimy i pieprzymy.
  2. Filety myjemy, osuszamy i każdego przecinamy na 2 plastry. Pozostałe polędwiczki odcinamy i możemy osobno je zużyć.
  3. Każdy plaster rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Posypujemy przyprawami, kładziemy pieczarki na jedną stronę, a drugą przykrywamy.
  4. Tak zamkniętą kieszonkę naokoło dociskamy tłuczkiem do mięsa.
  5. Nasze kieszonki panierujemy w mące, jajku, bułce tartej.
  6. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu.
  7. Gotowe.

Kieszonki drobiowe z pieczarkami – dodatkowe informacje

Do środka kieszonek można dodać również ser lub inne ulubione dodatki.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kiełbaski jagnięce w sosie miodowo-musztardowym
Następny przepis: Kieszonki drobiowe z serem i szynką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode