Kaszanka z kapustą kiszoną z grilla

Kaszanka z kapustą kiszoną z grilla

Kaszanka z kapustą kiszoną z grilla to nieodłączny element tradycyjnej polskiej kuchni, idealny na rodzinne spotkania czy wieczory z przyjaciółmi. To połączenie smaków, które mimo swojej prostoty, potrafi zadowolić nawet najbardziej wymagające podniebienia. To danie, które cieszy się popularnością przede wszystkim podczas grillowania. Suszone podgrzybki, kiszona kapusta, pieczarki, cebula i oczywiście kaszanka tworzą wybuch smaków, który zachwyci wszystkich miłośników tradycyjnej kuchni. Kaszanka z kapustą kiszoną z grilla to propozycja dla tych, którzy cenią sobie klasyczne, polskie smaki i lubią eksperymentować na grillu.

Składniki:

  • – kaszanka
  • – kapusta kiszona
  • – folia aluminiowa do zawijania

Kaszanka z kapustą kiszoną z grilla – jak zrobić?

  1. Kaszankę ułożyć na foli aluminiowej, nałożyć kapustę kiszoną i zawinąć. Ułożyć na grillu i podgrzewać, co jakiś czas przewracając. Czas przygotowania około 40-60 minut. Kaszanka jest gotowa gdy skórka zejdzie, ja sprawdzam czy kaszanka jest gotowa naciskając palcem, jak jest bardzo miękka to znaczy, że skórka zeszła z kaszanki i można zajadać.

Kaszanka z kapustą kiszoną z grilla – dodatkowe informacje

Ilość składników uzależniona jest od ilości osób.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kaszanka z kapustą
Następny przepis: Kaszanka z kapustą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode