Kaszanka z kapustą kiszoną z grilla
Kaszanka z kapustą kiszoną z grilla to nieodłączny element tradycyjnej polskiej kuchni, idealny na rodzinne spotkania czy wieczory z przyjaciółmi. To połączenie smaków, które mimo swojej prostoty, potrafi zadowolić nawet najbardziej wymagające podniebienia. To danie, które cieszy się popularnością przede wszystkim podczas grillowania. Suszone podgrzybki, kiszona kapusta, pieczarki, cebula i oczywiście kaszanka tworzą wybuch smaków, który zachwyci wszystkich miłośników tradycyjnej kuchni. Kaszanka z kapustą kiszoną z grilla to propozycja dla tych, którzy cenią sobie klasyczne, polskie smaki i lubią eksperymentować na grillu.
Piotr Zieliński
Składniki:
- – kaszanka
- – kapusta kiszona
- – folia aluminiowa do zawijania
Kaszanka z kapustą kiszoną z grilla – jak zrobić?
- Kaszankę ułożyć na foli aluminiowej, nałożyć kapustę kiszoną i zawinąć. Ułożyć na grillu i podgrzewać, co jakiś czas przewracając. Czas przygotowania około 40-60 minut. Kaszanka jest gotowa gdy skórka zejdzie, ja sprawdzam czy kaszanka jest gotowa naciskając palcem, jak jest bardzo miękka to znaczy, że skórka zeszła z kaszanki i można zajadać.
Kaszanka z kapustą kiszoną z grilla – dodatkowe informacje
Ilość składników uzależniona jest od ilości osób.