Kaszanka z kapustą
Kaszanka z kapustą to tradycyjne polskie danie, które kojarzy się z rodzinnymi spotkaniami i jesienną aurą. Przepełnione smakiem i aromatem, cieszy nie tylko miłośników tradycyjnej kuchni, ale również poszukiwaczy nowych doznań kulinarnych. Chociaż kaszanka sama w sobie jest niezwykle smakowita, dodatek kapusty podkręca jej charakter i dodaje wyjątkowej nuty. Kaszanka z grilla, podobnie jak kiszka, zawiera wiele składników odżywczych, które są korzystne dla zdrowia. Ze względu na swoją prostotę i możliwość dowolnej modyfikacji, jest to idealne danie dla osób ceniących sobie domowe, satysfakcjonujące posiłki.
admin
Składniki:
- – pół główki kapusty
- – 2-3 cebule
- – 2 marchewki
- – kminek (ziarenka lub mielony)
- – sól, pieprz do smaku
- – 4-6 sztuk kaszanek
- – folia aluminiowa
Kaszanka z kapustą – jak zrobić?
- Kapustę szatkujemy, cebule kroimy w kostkę i marchew ścieramy na tarce na grubych oczkach. Wszystko to mieszamy w misce i dodajemy do smaku kminek, sól i pieprz.
- Na folie aluminiową nakładamy garść tej surówki i na to obraną z jelita kaszankę i zawijamy w pakiecik.
- Tak przygotowane pakieciki kładziemy na rozgrzanego grilla i robimy do momentu, aż kapusta będzie miękka, ok.30-45min.
- Gotowe danie. Smacznego!
Tytuł: Kaszanka z kapustą – dodatkowe informacje
Świeżą kapustę można zastąpić kiszoną według upodobań.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kaszanka z kapustą kiszoną z grilla
Następny przepis: Kaszka kukurydziana na mleku