Kaszanka z cebulą i jajkami

Kaszanka z cebulą i jajkami

Kaszanka z cebulą i jajkami to tradycyjny polski przepis, który rozsmakuje każdego fana tradycyjnej kuchni domowej. Podstawą dania jest kaszanka – doskonałe połączenie mięsa, kaszy i krwi. Dodatkowo, cienko pokrojona cebula i jajka przysmażone na złoty kolor wzbogacają smak tego dania. W każdej kuchni polskiej kaszanka z jajkiem jest znanym i lubianym daniem. Jest to przysmak, który idealnie sprawdza się jako sycące śniadanie lub obiad. Przepis ten to esencja smaku polskiej kuchni, a jego przygotowanie nie wymaga dużego doświadczenia w gotowaniu.

Składniki:

  • 1 pęto kaszanki
  • 1 duża cebula
  • 6 jajek
  • ok. 6 łyżek oleju
  • sól, pieprz

Kaszanka z cebulą i jajkami – jak zrobić?

  1. cebulę kroimy w ćwierć plastry 1.
    Cebulę obieramy i kroimy w ćwierć plastry. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulę.
  2. kaszankę kroimy w plasterki 2.
    Kaszankę obieramy z osłonki, kroimy w plasterki.
  3. cebulę smażymy z kaszanką 3.
    Kaszankę dodajemy do cebuli. Rozdrabniamy i smażymy razem chwilę.
  4. wbijamy jajka i smażymy wszystko razem 4.
    Na patelnię do kaszanki i cebuli wbijamy jajka. Smażymy razem. Doprawiamy solą i pieprzem.

Kaszanka z cebulą i jajkami – dodatkowe informacje

Podajemy kaszankę z jajkiem z pieczywem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kaszanka wegańska
Następny przepis: Kaszanka w kapuście kiszonej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode