Kaszanka z cebulą i jajkami
Kaszanka z cebulą i jajkami to tradycyjny polski przepis, który rozsmakuje każdego fana tradycyjnej kuchni domowej. Podstawą dania jest kaszanka – doskonałe połączenie mięsa, kaszy i krwi. Dodatkowo, cienko pokrojona cebula i jajka przysmażone na złoty kolor wzbogacają smak tego dania. W każdej kuchni polskiej kaszanka z jajkiem jest znanym i lubianym daniem. Jest to przysmak, który idealnie sprawdza się jako sycące śniadanie lub obiad. Przepis ten to esencja smaku polskiej kuchni, a jego przygotowanie nie wymaga dużego doświadczenia w gotowaniu.
admin
Składniki:
- 1 pęto kaszanki
- 1 duża cebula
- 6 jajek
- ok. 6 łyżek oleju
- sól, pieprz
Kaszanka z cebulą i jajkami – jak zrobić?
-
1.
Cebulę obieramy i kroimy w ćwierć plastry. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulę. -
2.
Kaszankę obieramy z osłonki, kroimy w plasterki. -
3.
Kaszankę dodajemy do cebuli. Rozdrabniamy i smażymy razem chwilę. -
4.
Na patelnię do kaszanki i cebuli wbijamy jajka. Smażymy razem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Kaszanka z cebulą i jajkami – dodatkowe informacje
Podajemy kaszankę z jajkiem z pieczywem.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kaszanka wegańska
Następny przepis: Kaszanka w kapuście kiszonej