KASZA Z ZIEMNIAKAMI I SKWARKAMI

KASZA Z ZIEMNIAKAMI I SKWARKAMI

Zapraszamy do wypróbowania pysznego przepisu na danie, które połączyło składniki powszechnie dostępne w każdej kuchni. Kasza – znakomite źródło białka i błonnika, wprowadzająca do diety warzywa strączkowe, składa się głównie z ziemniaków, które są pełne witamin i składników mineralnych. Uzupełnieniem tego pożywienia są skwarki, które dodają dishu smaku i chrupkości. Potrawa ta jest pożywna i sycąca, idealna na ciepłe, domowe obiady. Przepis na Kaszę z Ziemniakami i Skwarkami jest prosty i szybki do wykonania, a efekt końcowy na pewno zachwyci wszyscy miłośnicy tradycyjnej, polskiej kuchni.

Składniki:

  • 1/2 kg kaszy
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 30 dkg boczku wędzonego
  • cebula
  • olej
  • sól

Kasza z ziemniakami i skwarkami – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. Ugotować kaszę, osobno ugotować obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, cebulę i boczek przesmażyć na oleju, dobrze zrumienić. Wszystkie składniki przełożyć do jednego saganka łącznie z wodą od ziemniaków i kaszy oraz usmażony boczek z cebulą i doprawić do smaku solą. Kasza powinna być niezagęsta.

KASZA Z ZIEMNIAKAMI I SKWARKAMI – dodatkowe informacje

Im więcej skwarków-tym lepsza:)


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kaszanka mojej babci
Następny przepis: Kasza z suszonymi śliwkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode