KASZA Z ZIEMNIAKAMI I SKWARKAMI
Zapraszamy do wypróbowania pysznego przepisu na danie, które połączyło składniki powszechnie dostępne w każdej kuchni. Kasza – znakomite źródło białka i błonnika, wprowadzająca do diety warzywa strączkowe, składa się głównie z ziemniaków, które są pełne witamin i składników mineralnych. Uzupełnieniem tego pożywienia są skwarki, które dodają dishu smaku i chrupkości. Potrawa ta jest pożywna i sycąca, idealna na ciepłe, domowe obiady. Przepis na Kaszę z Ziemniakami i Skwarkami jest prosty i szybki do wykonania, a efekt końcowy na pewno zachwyci wszyscy miłośnicy tradycyjnej, polskiej kuchni.
admin
Składniki:
- 1/2 kg kaszy
- 1/2 kg ziemniaków
- 30 dkg boczku wędzonego
- cebula
- olej
- sól
Kasza z ziemniakami i skwarkami – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
- Ugotować kaszę, osobno ugotować obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, cebulę i boczek przesmażyć na oleju, dobrze zrumienić. Wszystkie składniki przełożyć do jednego saganka łącznie z wodą od ziemniaków i kaszy oraz usmażony boczek z cebulą i doprawić do smaku solą. Kasza powinna być niezagęsta.
KASZA Z ZIEMNIAKAMI I SKWARKAMI – dodatkowe informacje
Im więcej skwarków-tym lepsza:)
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kaszanka mojej babci
Następny przepis: Kasza z suszonymi śliwkami