Kasza perłowa z warzywami
Przepis na kaszę perłową z warzywami to zdrowa i pożywna propozycja na obiad dla całej rodziny. Ten lekki i sycący posiłek jest doskonałym urozmaiceniem codziennego menu. Kasza perłowa, bogata w białko, błonnik i kompleks witamin B, połączona z dowolnymi świeżymi warzywami, stanowi pełnowartościowy posiłek, który dodatkowo przypadnie do gustu roślinożercom. Sprawdzi się jako samodzielne danie, ale doskonale też komponuje się z innymi składnikami, gdy chcemy przygotować coś wyjątkowego. Ten przepis pokochają wszyscy, którzy cenią prostotę, wygodę i zdrowie na talerzu.
admin
Składniki:
- 250g kaszy perłowej
- 1 średnia cukinia
- 1 czerwona papryka
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- kilka listków świeżej bazylii
- sól, pieprz, czosnek
Kasza perłowa z warzywami – jak zrobić?
- Warzywa umyć, cukinię i paprykę pokroić w kostkę i ugotować we wrzątku. Kaszę perłową ugotować.
- Następnie warzywa wymieszać z kaszą i podsmażyć na wcześniej polaną oliwą z oliwek patelni.
- Dodać według uznania zmiażdżony czosnek, pieprz i sól. Udekorować listkami bazylii.
Kasza perłowa z warzywami – dodatkowe informacje
Można również dodać inne ulubione warzywa, np. fasolkę szparagową, pomidora, bakłażana, szpinak itp.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: KASZA PĘCZAK Z WARZYWAMI
Następny przepis: Kaszanka mojej babci