KARKÓWKA SŁODKO-KWAŚNA

KARKÓWKA SŁODKO-KWAŚNA

Zaprezentowany przepis, Karkówka Słodko-Kwaśna, to wyjątkowa propozycja dla miłośników grillowanych potraw mięsnych. Wykorzystanie sosu słodko-kwaśnego Aspiro łączy w sobie zrównoważoną paletę smaków, nadając potrawie unikalnego charakteru. Doprawiona delikatną słodyczą i pikantnym kwaskiem karkówka pachnąca egzotycznymi przyprawami, będzie smacznym urozmaiceniem codziennego menu. Ten nietypowy przepis na pewno zaskoczy gości podczas grillowej przyjęcia i pokaże, jak smakowite potrawy można przygotować z karkówki. Odkryj nowe kulinarne możliwości, próbując tego przepisu i doświadczaj przyjemności grillowanych dań z nutą słodko-kwaśną. Zachęcamy do eksperymentowania z różnymi dodatkami, dla jeszcze szerszego spektrum smaków.

Składniki:

  • 1 kg karkówki bez kości
  • 2 średnie cebule
  • sos słodko-kwaśny, np. Aspiro z Biedronki
  • przyprawa uniwersalna

Karkówka słodko-kwaśna – jak zrobić?

  1. KARKÓWKĘ MYJEMY KROIMY NA PLASTRY OKOŁO CM GRUBOŚCI LUB TROCHĘ CIEŃSZE PORUSZAMY PRZYPRAWĄ UNIWERSALNĄ.CEBULE KROIMY NA WIĘKSZĄ KOSTKĘ I PRZEKŁADAMY WSZYSTKO DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO NA DNO CEBULE KARKÓWKĘ I TAK NA PRZEMIAN DO SKOŃCZENIA WSZYSTKICH SKŁADNIKÓW. ZALEWAMY TO SOSEM SŁODKO-KWAŚNYM I ZAPIEKAMY W PIEKARNIKU NAGRZANYM NA 200 STOPNI PRZEZ 120 MIN

KARKÓWKA SŁODKO-KWAŚNA – dodatkowe informacje

ŚWIETNIE SMAKUJĘ Z ZIEMNIAKAMI, SURÓWKĄ ALBO CHLEBEM, JAK KTO WOLI.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Karkówka pieczona z ziemniakami i pieczarkami
Następny przepis: Karkówka w cebuli

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode