KARKÓWKA FASZEROWANA PIECZARKAMI
Zapraszamy do odkrycia niezwykłego przepisu – karkówki faszerowanej pieczarkami. Jest to połączenie soczystego karczku z delikatnymi, aromatycznymi pieczarkami tworzące niezwykle smakowite danie. Wybierać go można na specjalne okazje, spotkania ze znajomymi lub po prostu na niedzielny obiad z rodziną. Jest doskonałym rozwiązaniem dla wszystkich miłośników mięsa i grzybów, którzy szukają ciekawych, nowych smaków. Przygotowanie tej potrawy jest łatwe, a efekt końcowy na pewno zachwyci niejednego smakosza. Krok po kroku wykonując przepis, doświadczysz radosci z tworzenia niebanalnej, pysznej potrawy. Ta karkówka faszerowana pieczarkami na pewno zaintryguje Twoje kubki smakowe.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 1 kilogram karkówki
- 30 dekagramów pieczarek
- jedna cebula
- ząbki czosnku
- jedna łyżka majonezu
- trzy łyżki musztardy
- trzy łyżki oleju
- sól
- pieprz
- bazylia
- oregano
- rozmaryn
- jedna łyżka przyprawy do kurczaka
Karkówka faszerowana pieczarkami – jak zrobić?
- CEBULE POKROIĆ ZRÓMIENIĆ NA NIEWIELKIEJ ILOSĆI OLEJU DODAĆ POKROJONE PIECZARKI NA KONCU ZĄBEK CZOSNKU SOL PIEPRZ DO SMAKU I LEKKO PODDUSIC PO OSTUDZENIU FASZEROWAC KARKOWKE NASTEPNIE MIESO DODAC DO MARYNATY POSYPAĆ ROZMARYNEM I W ZARODPORMYM NACZYNIU PIEC OK 90 MIN W 200’C
Karkówka faszerowana pieczarkami – dodatkowe informacje
PRZED PIECZENIEM ODSTAWIAM MIESO GOTOWE Z FARSZEM W MARYNACIE DO LODOWKI NA 2 GODZ
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Karkówka duszona w kiszonej kapuście
Następny przepis: Karkówka inaczej