KARKÓWKA FASZEROWANA PIECZARKAMI

KARKÓWKA FASZEROWANA PIECZARKAMI

Zapraszamy do odkrycia niezwykłego przepisu – karkówki faszerowanej pieczarkami. Jest to połączenie soczystego karczku z delikatnymi, aromatycznymi pieczarkami tworzące niezwykle smakowite danie. Wybierać go można na specjalne okazje, spotkania ze znajomymi lub po prostu na niedzielny obiad z rodziną. Jest doskonałym rozwiązaniem dla wszystkich miłośników mięsa i grzybów, którzy szukają ciekawych, nowych smaków. Przygotowanie tej potrawy jest łatwe, a efekt końcowy na pewno zachwyci niejednego smakosza. Krok po kroku wykonując przepis, doświadczysz radosci z tworzenia niebanalnej, pysznej potrawy. Ta karkówka faszerowana pieczarkami na pewno zaintryguje Twoje kubki smakowe.

Składniki:

  • 1 kilogram karkówki
  • 30 dekagramów pieczarek
  • jedna cebula
  • ząbki czosnku
  • jedna łyżka majonezu
  • trzy łyżki musztardy
  • trzy łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • oregano
  • rozmaryn
  • jedna łyżka przyprawy do kurczaka

Karkówka faszerowana pieczarkami – jak zrobić?

  1. CEBULE POKROIĆ ZRÓMIENIĆ NA NIEWIELKIEJ ILOSĆI OLEJU DODAĆ POKROJONE PIECZARKI NA KONCU ZĄBEK CZOSNKU SOL PIEPRZ DO SMAKU I LEKKO PODDUSIC PO OSTUDZENIU FASZEROWAC KARKOWKE NASTEPNIE MIESO DODAC DO MARYNATY POSYPAĆ ROZMARYNEM I W ZARODPORMYM NACZYNIU PIEC OK 90 MIN W 200’C

Karkówka faszerowana pieczarkami – dodatkowe informacje

PRZED PIECZENIEM ODSTAWIAM MIESO GOTOWE Z FARSZEM W MARYNACIE DO LODOWKI NA 2 GODZ


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Karkówka duszona w kiszonej kapuście
Następny przepis: Karkówka inaczej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode