karczek gotowany z wodą i maggi
Podajemy przepis na niezwykle smaczny i sycący karczek gotowany z wodą i maggi. Tradycyjny daniem kuchni polskiej, które doskonale sprawdzi się na rodzinny obiad lub uroczysty posiłek. Podkreślony smak boczku dzięki dodatkowi sosu maggi to połączenie, które zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Proces gotowania sprawia, że mięso staje się niezwykle soczyste i aromatyczne. Ta klasyczna potrawa, mimo iż składa się tylko z kilku składników, posiada bogactwo smaku, które doceni każdy miłośnik tradycyjnej kuchni. Spróbuj naszego przepisu na karczek gotowany z wodą i maggi.
admin
Składniki:
- 1.5 kg karczku
- 1 litr maggi
- 1 litr wody
- 1 liść laurowy
- 2 ziela angielskie
- 2 goździki
Karczek gotowany z wodą i maggi – jak zrobić?
- Mięso dokładnie umyć i osuszyć. Wodę zagotowujemy z liściem laurowym, zielem angielskim i goździkami. Do gotującej się zalewy dodajemy karczek i dalej gotujemy na małym ogniu pod przykryciem od 1.5-2 godzin.
Mięso wyjmujemy i studzimy. !!! Mięso można podawać z ziemniakami i buraczkami lub na zimno z pieczywem.
xxxx – dodatkowe informacje
Do mięsa można zrobić sos według własnego uznania. Np grzybowy.
gdzie xxxx to „karczek gotowany z wodą i maggi”