karczek gotowany z wodą i maggi

karczek gotowany z wodą i maggi

Podajemy przepis na niezwykle smaczny i sycący karczek gotowany z wodą i maggi. Tradycyjny daniem kuchni polskiej, które doskonale sprawdzi się na rodzinny obiad lub uroczysty posiłek. Podkreślony smak boczku dzięki dodatkowi sosu maggi to połączenie, które zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Proces gotowania sprawia, że mięso staje się niezwykle soczyste i aromatyczne. Ta klasyczna potrawa, mimo iż składa się tylko z kilku składników, posiada bogactwo smaku, które doceni każdy miłośnik tradycyjnej kuchni. Spróbuj naszego przepisu na karczek gotowany z wodą i maggi.

Składniki:

  • 1.5 kg karczku
  • 1 litr maggi
  • 1 litr wody
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziela angielskie
  • 2 goździki

Karczek gotowany z wodą i maggi – jak zrobić?

  1. Mięso dokładnie umyć i osuszyć. Wodę zagotowujemy z liściem laurowym, zielem angielskim i goździkami. Do gotującej się zalewy dodajemy karczek i dalej gotujemy na małym ogniu pod przykryciem od 1.5-2 godzin.

Mięso wyjmujemy i studzimy. !!! Mięso można podawać z ziemniakami i buraczkami lub na zimno z pieczywem.

xxxx – dodatkowe informacje

Do mięsa można zrobić sos według własnego uznania. Np grzybowy.

gdzie xxxx to „karczek gotowany z wodą i maggi”


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Karczek gotowany
Następny przepis: Karczek pieczony

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode