Kapuśniak z lubczykiem
Zachęcamy do wypróbowania przepisu na tradycyjną polską potrawę- kapuśniak z dodatkiem aromatycznego lubczyka. Ta wykwintna, domowa zupa, przyrządzana z kiszonej kapusty i szeregu smacznych dodatków, jest idealnym pomysłem na ciepły, sycący obiad. Sekretem jej jedynego w swoim rodzaju smaku są odpowiednio dobrane przyprawy do kapuśniaku. To prosta, lecz nasycona smakami zupa, która zaskakuje swoją głębią i intensywnością. Lubczyk dodaje kapuśniakowi niepowtarzalnej nuty, która w niezwykły sposób podkreśla charakter tej potrawy. Właściwie skomponowane przyprawy potrafią przemienić prosty kapuśniak w prawdziwe kulinarne dzieło sztuki.
admin
Składniki:
- 50 dag kwaszonej kapusty
- 25 dag kiełbasy myśliwskiej
- 1 duża cebula
- łyżka masła
- 2 marchewki
- mały przecier pomidorowy
- 3-4 ziemniaki
- suszony lubczyk
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 3 liście laurowe
- sól, pieprz
Kapuśniak z lubczykiem – jak zrobić?
Kapuśniak z lubczykiem – dodatkowe informacje
Po więcej inspirujących przepisów zapraszam na www.iziorka.blogspot.com
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kapuśniak z Kiszonej Kapusty
Następny przepis: Kapuśniak ze słodkiej kapusty z pomidorami