Kapuśniak z lubczykiem

Kapuśniak z lubczykiem

Zachęcamy do wypróbowania przepisu na tradycyjną polską potrawę- kapuśniak z dodatkiem aromatycznego lubczyka. Ta wykwintna, domowa zupa, przyrządzana z kiszonej kapusty i szeregu smacznych dodatków, jest idealnym pomysłem na ciepły, sycący obiad. Sekretem jej jedynego w swoim rodzaju smaku są odpowiednio dobrane przyprawy do kapuśniaku. To prosta, lecz nasycona smakami zupa, która zaskakuje swoją głębią i intensywnością. Lubczyk dodaje kapuśniakowi niepowtarzalnej nuty, która w niezwykły sposób podkreśla charakter tej potrawy. Właściwie skomponowane przyprawy potrafią przemienić prosty kapuśniak w prawdziwe kulinarne dzieło sztuki.

Składniki:

  • 50 dag kwaszonej kapusty
  • 25 dag kiełbasy myśliwskiej
  • 1 duża cebula
  • łyżka masła
  • 2 marchewki
  • mały przecier pomidorowy
  • 3-4 ziemniaki
  • suszony lubczyk
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • sól, pieprz

Kapuśniak z lubczykiem – jak zrobić?

Kapuśniak z lubczykiem – dodatkowe informacje

Po więcej inspirujących przepisów zapraszam na www.iziorka.blogspot.com


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kapuśniak z Kiszonej Kapusty
Następny przepis: Kapuśniak ze słodkiej kapusty z pomidorami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode