Jogurt z bananem i bakaliami

Jogurt z bananem i bakaliami

Zapraszamy do przygotowania zdrowego przepisu na jogurt z bananem i bakaliami. Jest to prosta potrawa, która nie tylko odżywi nasze ciało, ale także zaspokoi podniebienie. Przepis jest idealny na śniadanie lub przekąskę, jest pożywny i pełen smaku. Jogurt z bananem i bakaliami to przekąska pełna białka, a także błonnika dzięki dodatkowi bakalii. Cudowna kompozycja twarogu, świeżych bananów, nerkowców, migdałów, orzechów i suszonych owoców, stworzy pyszny i zdrowy posiłek dla każdego. Spróbuj przygotować na swój sposób, dodając swoje ulubione orzechy i suszone owoce.

Składniki:

  • Na 1 porcję:
  • 1 średni banan
  • 175 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka suszonej żurawiny
  • 1 łyżka rodzynek
  • 1 łyżka kandyzowanej papai
  • 1 łyżka orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka syropu z agawy

Jogurt z bananem i bakaliami – jak zrobić?

  1. Banana obieramy i kroimy na nieduże kawałki, polewamy sokiem z cytryny. Połowę pokrojonego banana wrzucamy do miseczki. Jogurt mieszamy i wylewamy na banana. Posypujemy bakaliami, dodajemy pozostałą część banana. Wierzch polewamy syropem z agawy.

Jogurt z bananem i bakaliami – dodatkowe informacje

Do takiego zestawu można też dodać łyżkę błyskawicznych płatków owsianych.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Jogurt truskawkowy osłodzony bananem
Następny przepis: Jogurt z owocami, musli i miodem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode