Jajka wielkanocne - galareta mięsna

Jajka wielkanocne – galareta mięsna

Jajka wielkanocne – galareta mięsna to tradycyjna potrawa, którą warto znać, by wprowadzić odrobinę świątecznego wyrafinowania na swój stół. Ten przepis to znakomity sposób na wykorzystanie wydmuszek wielkanocnych, które nie tylko ozdobią Twoją kuchnię, ale przede wszystkim zachwycą gości niezwykłym smakiem. Wykorzystany w przepisie składnik, jakim są wydmuszki z jajek, sprawia, że posiłek ten staje się nie tylko smaczny, ale i efektownie prezentuje się na wielkanocnym stole. Prezentowany przepis łączy w sobie tradycję z nowoczesnością, tworząc niezapomniane danie, które z pewnością stanie się ulubionym na twojej świątecznej liście.

Składniki:

  • 10 jajek
  • 30 dag mięsa
  • włoszczyzna
  • 8-9 łyżeczek żelatyny na 1 litr płynu
  • Składniki do dekoracji: kukurydza, groszek, marchewka, natka pietruszki, białko jaja

Jajka wielkanocne – galareta mięsna – jak zrobić?

Jajka wielkanocne – galareta mięsna – dodatkowe informacje

Robiąc wydmuszki pamiętajmy o tym, aby otwór zrobić po szerszej stronie jajka.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Jajka wielkanocne - szynka w galarecie
Następny przepis: Jajka z kawiorem, gruyèrem i łososiem na trawce z rzeżuchy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode