Jajka w sosie koperkowo-musztardowym
Jeśli szukasz niebanalnej odmiany na klasyczne jajka na twardo, ten przepis powinien przypaść Ci do gustu. Jajka w sosie koperkowo-musztardowym to smaczny i łatwy do przygotowania posiłek, który z pewnością przypadnie każdemu do gustu. Subtelne połączenie zalet jaj i wyrazistego sosu musztardowo-koperkowego sprawi, że wkrótce staną się jednym z ulubionych dodatków do Twojego stołu. Ta propozycja jest idealna zarówno na szybki posiłek, jak i imponującą przystawkę na rodzinne spotkanie. Więc nie czekaj i pozwól sobie na tą wyjątkową kombinację smaków.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 6 ugotowanych jajek
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- 1 szklanka mleka
- 3 łyżki gęstej śmietany 18%
- 1 kostka rosołowa
- mały pęczek koperku
- 1 łyżeczka musztardy
- szczypta cukru i soli do smaku
- ziemniaki
Jajka w sosie koperkowo-musztardowym – jak zrobić?
Jajka w sosie koperkowo-musztardowym – dodatkowe informacje
Taki sos używam również do polania zapiekanek lub ryb.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Jajka w sosie czosnkowym z serem feta
Następny przepis: Jajka w sosie musztardowym