Jajka w sosie koperkowo-musztardowym

Jajka w sosie koperkowo-musztardowym

Jeśli szukasz niebanalnej odmiany na klasyczne jajka na twardo, ten przepis powinien przypaść Ci do gustu. Jajka w sosie koperkowo-musztardowym to smaczny i łatwy do przygotowania posiłek, który z pewnością przypadnie każdemu do gustu. Subtelne połączenie zalet jaj i wyrazistego sosu musztardowo-koperkowego sprawi, że wkrótce staną się jednym z ulubionych dodatków do Twojego stołu. Ta propozycja jest idealna zarówno na szybki posiłek, jak i imponującą przystawkę na rodzinne spotkanie. Więc nie czekaj i pozwól sobie na tą wyjątkową kombinację smaków.

Składniki:

  • 6 ugotowanych jajek
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 3 łyżki gęstej śmietany 18%
  • 1 kostka rosołowa
  • mały pęczek koperku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • szczypta cukru i soli do smaku
  • ziemniaki

Jajka w sosie koperkowo-musztardowym – jak zrobić?

Jajka w sosie koperkowo-musztardowym – dodatkowe informacje

Taki sos używam również do polania zapiekanek lub ryb.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Jajka w sosie czosnkowym z serem feta
Następny przepis: Jajka w sosie musztardowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode