Jajecznica z lubczykiem
Zapraszamy do odkrycia tajemnic smaku z przepisu na jajecznicę z lubczykiem. Ta klasyczna potrawa śniadaniowa zyskuje niepowtarzalny charakter dzięki dodatkowi tego aromatycznego zioła. Lubczyk, choć w kuchni często niedoceniany, potrafi nadać potrawom wyjątkowości i zaskoczyć niebanalnym smakiem. W połączeniu z delikatnymi jajkami tworzy kompozycję, która przekona do siebie miłośników klasycznej jajecznicy, ale też tych, którzy szukają nowych kulinarnej inspiracji. Jajecznica z lubczykiem – prosta, szybka i łatwa do przygotowania, a przede wszystkim niesamowicie smaczna. Idealna na leniwe weekendowe śniadanie lub jako dodatek do lekkiego lunchu.
Piotr Zieliński
Składniki:
- kilka gałązek lubczyku
- 4 jajka
- sól do smaku
- łyżeczka masła
Jajecznica z lubczykiem – jak zrobić?
-
Lubczyk pokroić.
W garnku lub na patelni roztopić masło i dodać pokrojony lubczyk.
Smażyć na wolnym ogniu przez 7-10 minut co jakiś czas mieszając.
Po upływie czasu dodać jajka, posolić i smażyć mieszając aż przygęstnieje.
Jajecznica z lubczykiem – dodatkowe informacje
Trzeba uważać aby nie spalić lubczyku. Gdy braknie tłuszczu a lubczyk bedzie jeszcze twardy dodać jeszcze troszkę masła.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Jajecznica z cukinią
Następny przepis: Jajecznica z leśnymi grzybami