Imprezowa zakąska. Placuszki drobiowe z migdałami.

Imprezowa zakąska. Placuszki drobiowe z migdałami.

Wszyscy uwielbiamy imprezy, a prawdziwą gwiazdą każdego wieczoru są niewątpliwie przekąski. Imprezowa zakąska to propozycja dla miłośników smacznych, ale niewymagających w przygotowaniu dań. Nasz przysmak, placuszki drobiowe z migdałami, slalomuje pomiędzy delikatnym smakiem mięsa a ostrym, wyrazistym nutą migdałów. To połączenie sprawia, że każdy kęs jest prawdziwą eksplozją smaków. Placuszki drobiowe z migdałami są lekkie, smaczne i idealnie wpisują się w klimat zarówno eleganckiego przyjęcia, jak i niezobowiązującego spotkania ze znajomymi. Zarówno miłośnicy intrygujących zakąsek, jak i osoby preferujące tradycyjne smaki, z pewnością polubią te placuszki.

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 80 g migdałów w płatkach
  • pieprz i sól
  • olej

Imprezowa zakąska: placuszki drobiowe z migdałami – jak zrobić?

  1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, następnie kroimy w drobną kosteczkę razem z cebulą. Jajka rozkłócamy i wlewamy do kurczaka, dodajemy mąkę i przyprawiamy do smaku. Na końcu delikatnie mieszamy kurczaka z migdałami.
  2. Na rozgrzany olej kładziemy placuszki z drobiu. Smażymy do uzyskania złotego koloru.

Słowa kluczowe: zakąski z drobiu, zakąski z drobiu

Imprezowa zakąska – dodatkowe informacje

Świetnie komponuje się z sosami na zimno np. czosnkowym


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: IMPREZOWE KANAPECZKI
Następny przepis: Imprezowe koreczki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode