Imprezowa zakąska. Placuszki drobiowe z migdałami.
Wszyscy uwielbiamy imprezy, a prawdziwą gwiazdą każdego wieczoru są niewątpliwie przekąski. Imprezowa zakąska to propozycja dla miłośników smacznych, ale niewymagających w przygotowaniu dań. Nasz przysmak, placuszki drobiowe z migdałami, slalomuje pomiędzy delikatnym smakiem mięsa a ostrym, wyrazistym nutą migdałów. To połączenie sprawia, że każdy kęs jest prawdziwą eksplozją smaków. Placuszki drobiowe z migdałami są lekkie, smaczne i idealnie wpisują się w klimat zarówno eleganckiego przyjęcia, jak i niezobowiązującego spotkania ze znajomymi. Zarówno miłośnicy intrygujących zakąsek, jak i osoby preferujące tradycyjne smaki, z pewnością polubią te placuszki.
admin
Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 1 cebula
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 80 g migdałów w płatkach
- pieprz i sól
- olej
Imprezowa zakąska: placuszki drobiowe z migdałami – jak zrobić?
- Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, następnie kroimy w drobną kosteczkę razem z cebulą. Jajka rozkłócamy i wlewamy do kurczaka, dodajemy mąkę i przyprawiamy do smaku. Na końcu delikatnie mieszamy kurczaka z migdałami.
- Na rozgrzany olej kładziemy placuszki z drobiu. Smażymy do uzyskania złotego koloru.
Słowa kluczowe: zakąski z drobiu, zakąski z drobiu
Imprezowa zakąska – dodatkowe informacje
Świetnie komponuje się z sosami na zimno np. czosnkowym