Gumi-misie na plaży
Czy tęsknicie za beztroską zabawą na plaży? Ten przepis na „Gumi-misie na plaży” to odpowiedź na wasze marzenia o słonecznych dniach spędzanych na brzegu morza. Ten niezwykły deser to połączenie delikatnej konsystencji tortu gumi-misie z figlarnym akcentem kształtów ukochanych przez wszystkich słodkości – gumii-misia. Bez względu na porę roku, ten słodki przepis pozwoli wprawić Was w letni nastrój. Oferuje wspaniałą okazję, aby razem z najmłodszymi członkami rodziny przygotować wyjątkowy deser, który przyniesie uśmiech na twarze zarówno dzieci, jak i dorosłych. Czy jesteście gotowi na kreatywną kulinarne podróż do świata gumowych misiów?
admin
Składniki:
- galaretka niebieska (1 opakowanie – u mnie smak Blue Curacao)
- misie żelki
- 100 ml śmietanki 30%
- 1 łyżka cukru pudru
Gumi-misie na plaży – jak zrobić?
-
1.
Galaretkę przyrządzić jak na opakowaniu, przelać do pucharków i odstawić do lodówki, do stężenia.
Śmietankę dobrze schłodzić – najlepiej zostawić ją na kilka godzin w lodówce. Przelać do miski i od razu ubić mikserem na bitą śmietanę, dodając cukier puder.
Po stężeniu galaretki bitą śmietanę ułożyć w pucharkach na kształt „plaży” i umieścić na niej żelkowe misie – niech się opalają 🙂
Gumi-misie na plaży – dodatkowe informacje
Brakowało mi tam wizualnie parasolek do drinków, jako przeciwsłonecznych parasoleczek misiowych, ale akurat – jak na złość – nigdzie w sklepach nie mogłam ich dostać…
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Gulyásleves – węgierska zupa gulaszowa
Następny przepis: Gundel palacsinta (naleśniki a'la Gundel)