Gumi-misie na plaży

Gumi-misie na plaży

Czy tęsknicie za beztroską zabawą na plaży? Ten przepis na „Gumi-misie na plaży” to odpowiedź na wasze marzenia o słonecznych dniach spędzanych na brzegu morza. Ten niezwykły deser to połączenie delikatnej konsystencji tortu gumi-misie z figlarnym akcentem kształtów ukochanych przez wszystkich słodkości – gumii-misia. Bez względu na porę roku, ten słodki przepis pozwoli wprawić Was w letni nastrój. Oferuje wspaniałą okazję, aby razem z najmłodszymi członkami rodziny przygotować wyjątkowy deser, który przyniesie uśmiech na twarze zarówno dzieci, jak i dorosłych. Czy jesteście gotowi na kreatywną kulinarne podróż do świata gumowych misiów?

Składniki:

  • galaretka niebieska (1 opakowanie – u mnie smak Blue Curacao)
  • misie żelki
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 1 łyżka cukru pudru

Gumi-misie na plaży – jak zrobić?

  1. 1.

    Galaretkę przyrządzić jak na opakowaniu, przelać do pucharków i odstawić do lodówki, do stężenia.

    Śmietankę dobrze schłodzić – najlepiej zostawić ją na kilka godzin w lodówce. Przelać do miski i od razu ubić mikserem na bitą śmietanę, dodając cukier puder.

    Po stężeniu galaretki bitą śmietanę ułożyć w pucharkach na kształt „plaży” i umieścić na niej żelkowe misie – niech się opalają 🙂

Gumi-misie na plaży – dodatkowe informacje

Brakowało mi tam wizualnie parasolek do drinków, jako przeciwsłonecznych parasoleczek misiowych, ale akurat – jak na złość – nigdzie w sklepach nie mogłam ich dostać…


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Gulyásleves – węgierska zupa gulaszowa
Następny przepis: Gundel palacsinta (naleśniki a'la Gundel)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode